איך אוכל להיות שלם בהחלטות שלי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 14/05/19 19:33 ט באייר התשעט

שאלה

שלום וברכה.

קודם כל רציתי לומר לכם שאני מאוד מעריך את העזרה וההכוונה שאתם נותנים באתר :)

אני כבר לקראת סיום כיתה י"ב ואני מאוד חושש מהשלב הבא, כיצד אדע לבחור את המסלול שלי ולהיות בטוח בו בין אם זה ישיבה, מכינה, שנת שירות או צבא ישירות אחרי סיום לימודי התיכון. אני יודע שלהחלטות האלו יש השפעה ענקית לכל חיי לכן אשמח לדעת כיצד אוכל להיות בטוח ושלם עם אותם החלטות?.

בנוסף לדעת איך אני יכול להפחית את אותם החששות והספקות שעלו ושיעלו בי?

ואיך אוכל להמעיט מהפחד שלי כלפיי היציאה לדרך חדשה?

תודה רבה.

!

תשובה

שלום דניאל,

השאלה שלך מחזירה אותי אחורה לתחושות שלי כשהייתי צריך לבחור בין מסלולי ההמשך שאני הייתי צריך לבחור אחרי סיום הישיבה התיכונית שבהחלט ישפיע על המשך החיים.

גם אני חיפשתי באותו זמן משהו שיגיד לי שהבחירה שלי היתה נכונה.

חיפשתי משהו שיתן לי את הביטחון שההחלטה שאני עושה היא הדבר הכי טוב.

אז מה עזר לי והאם אני חושב שזה יעזור לך?

אני חושב שמה שיכול להעניק לך את תחושת הביטחון בבחירה שלך, בוודאי מצד המסלול, הוא התווית דרך לעצמך איפה אתה רואה את עצמך בהמשך החיים ואיזה סוג אדם אתה רוצה להיות.

לפעמים טוב להסתכל על מה שעומד מאחורי ההחלטות במקום בתוצאה.

לדוגמא, יכול להיות שאתה מרגיש שאתה רוצה להיות תורני ולהשקיע בישיבה או מכינה.

יתכן ואתה מרגיש שאתה במקום התורני שאתה רוצה ואתה רוצה להקדיש זמן לעם ישראל בשנת שירות (או ישיבה או מכינה קהילתית).

ייתכן ויש לך תוכנית של מה שאתה רוצה לעסוק בו בהמשך החיים ולכן אתה רוצה להשקיע עכשיו בשירות מלא כדי שתוכל את הלימודים כמה שיותר מהר.

ככל שתוכל למקד את עצמך יותר בשורש הרצונות שלך תוכל גם להרגיש יותר בטוח בבחירה שלך.

זה גם יעזור לך לבחור את המוסד בתוך המסלול שתרצה ותבחר.

האמת, שעם השנים נפל לי האסימון והבנתי גם, ולא רק בהקשר הזה של בחירת מסלול אחר שנות התיכון, שהרבה פעמים אנחנו מחפשים מישהו שיאשרר לנו את הבחירה. אנחנו מחפשים משהו שיגיד לנו שמה שבחרנו היה נכון. יחד עם זאת, אי הוודאות היא מה שנותנת לנו את תובנת הבחירה כיון שיש חוסר וודאות.

יש לנו גם רצון במצבים כאלה למצוא איך המציאות מובילה אותנו. זאת, בשונה מהוודאות שאנחנו מבקשים שהיא בעצם שוללת את תובנת הבחירה.

נכון, המחיר הוא החששות הנלוות לבחירה, אבל זה עוזר לנו למצוא את הסיבות שמאחורי הבחירות שלנו, כמו שהזכרנו.

יש עוד כמה טיפים בענין, ואם תרצה אתה מוזמן לכתוב לנו בשמחה!

הרבה הצלחה,

נתנאל