איחור של חצי שנה בקבלת מחזור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/11/19 08:25 יט בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רווקה ועוד חודשיים אהיה בת 19 ובחצי שנה האחרונה לא קיבלתי מחזור כשלפני זה המחזור היה מגיע בדיוק בזמן.

בשנה האחרונה רזיתי בתשעה קילו ונכנסתי לכושר וכעת שוקל 51 קילו.

כשהלכת לבדיקות אצל רופא נשים, בסיום הבדיקות הוא נתן לי גלולות נגד הריון כדי להסדיר את המחזור החודשי.

אני חוששת לקחת גלולות.

מה אתה מייעץ לי לעשות בבקשה?

בתודה מראש,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

לצערי, זה לא התחום שלי.

זה תחום רפואי מובהק.

הטוב ביותר לעשות, כאשר חוששים מפרוצדורה רפואית מסוימת, היא ללכת בראש ובראשונה לרופא נוסף, לבדוק אם יש משהו אחר שנכון לעשותו, ובד בבד לבדוק האם הפחד מהגלולות מבוסס דיו מול האלטרנטיבות.

ואז תהיי עשירה יותר בדעת, ותדעי לבחור את הדרך הנכונה לך.

מתי נכון לערב את עולם הרב ?

כאשר מדובר בפרוצדורה שהיא לא רק רפואית, אלא שיש לה גם השלכות הלכתיות או אמוניות - אז הרב הוא חלק משיקול הדעת, אבל כמובן גם הוא לא מחליף את הרפואה, אלא תורם את התרומה של העולם הרוחני לדילמה הגדולה.

כל טוב ורפואה שלמה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן