איזון ראוי בין קודש לחול

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/07/18 13:03 ו באב התשעח

שאלה

שלום רב,

אני מפתח תוכנה במקצועי (תחום ההייטק).

הייתי שמח לדעת מהי דעת התורה (אשמח למקורות) שנוגע להתלבטות שיש לי בשעות הפנאי המעטות שיש לי בערב (עובד בממוצע בין 9 ל-10 שעות עד הערב):

מצד אחד, צמאה נפשי לתורה ומשתדל אני להקפיד על לימוד הדף היומי והייתי שמח להרבות עליו אפילו עוד לימוד סדר מוסר/אמונה וכד'.

מצד שני, כל מי שמצוי בעולם ההייטק מבין את החשיבות הקריטית שישנה להשתכלל ולשפר באופן תמידי את רמת המקצועיות בתחום זה (למידת שפות תכנות חדשות שמשתנות בקצב מסחרר, טכנולוגיות חדשות שיוצאות לשוק, קשרי תעשייה וכד') וכל זאת בכדי לשמור על רלוונטיות בתחום אשר בעתיד אמורה להיות מתורגמת ביציבות במקצוע, בטחון תעסוקתי ופרנסה לבני ביתי.

כיצד עליי לאזן בין השניים?

בתודה מראש!

תשובה

שלום

העבודה היא על מנת לחיות ולהחיות את אשתך וילדיך בצורה סבירה על מנת שיוכלו לעבוד השם. העבודה בהייטק היא כלי ולא מטרה.

החזקת הבית אפשרית גם מבלי להתקדם בדירוג בעבודה אלא גם אם תשאר ברמה בסיסית ותרוויח בצורה בסיסית.

עיקר היום, ראוי כמותית, אך בעיקר איכותית, צריך שיהיה ממוקד בלימוד תורה.

מקור- משנה תורה מדע פ"א סי"ד, ורוב פ"ג.

כל טוב