אח ואחות לא מדברים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/18 09:30 יב בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי חבר שלאחרונה נודע לו שאחותו יוצאת עם גוי. מאז ששמע על כך הוא לא מוכן לדבר עם אחותו. הדבר מעציב את אמם מאוד מאוד. נציין שהמשפחה שומרת מוסרת ואיש אינו שמח מבחירתה של הילדה אולם הוא הגיב בצורה הקשה ביותר והחליט לא לדבר איתה בכלל.

הגוי אמור להתחיל תהליך גיור בקרוב.

חברי טוען שעדיין הוא אינו מוכן לקבל את אחותו ובן זוגה.

האם חברי מתנהג כראוי לשומר מצוות? יש משהו מתוך ההלכה שנוכל להגיד לו על מנת לרכך אותו קצת? כמובן שאין בכוונתי שיקבל את המעשה, אלא רק את אחותו בכדי לא להעציב את האמא.

תודה.

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה רגישה מאוד ועדינה מאוד.

היא עוסקת בנושאים המהותיים ביותר של חיינו - המשפחה, הזוגיות, הזהות היהודית, הברית עם הקב"ה וכדו'. צריך ללכת על קצות אצבעות בנושאים אלה ובזהירות שלא להרוס.

אם מדובר בתהליך גיור כהלכה - ההלכה מחייבת אותנו, לאחר שהגוי אכן נכנס למהלך של גרות, לקבל אותו ("מקבלין אותו מיד"), ומשעה שנתגייר החובה ההלכתית הולכת וגוברת, ואיסור אונאת גר הוא אחד מהאיסורים שהתורה כתבה עליו יותר מכל דבר אחר.

ולכן, אותו חבר צודק מאוד בכך שהוא שולל נישואים של אחותו למי שאינו חלק מהברית שלנו עם הקב"ה, אולם יהיה נכון מצדו לשנות את היחס ככל שהולך וגוברת המחויבות של אותו חבר של אחותו להיותו חלק מעם ישראל.

כל טוב