שאל את הרב

אוננות נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/01/18 16:21 י בשבט התשעח

שאלה

היי, תודה על ההזדמנות לשאול רבנים.

אני מצטערת שאני שואלת פה, זה המקום היחיד שיש לי.

אני נערה צעירה, דתיה, לומדת באולפנה.

ואני מאוננת. מאוננת המון.

כשגיליתי שיש דבר כזה, התחלתי.

רציתי רק לנסות, לא חשבתי שאתמכר לזה ממש. הגעתי למצב שאני חייבת לעשות את זה לפחות 4 פעמים בשבוע אם לא יותר.

כל פעם אחרי שאני עושה את זה, אני נגעלת מעצמי. נגעלת פשוט. מרגישה דוחה. מרגישה רע עם עצמי. שאני חוטאת בכל פעם מחדש. שאני עושה משהו נגד ההלכה ונגד הקב"ה.

אני חייבת עזרה, איך להיגמל מההרגל המגונה הזה. זה כיף לי, אני לא יכולה לשקר.

אבל אני חייבת להפסיק כי אני לא רוצה בזה באמת. אני חושבת שזה שאני באולפנה, סגורה ושעוטפים אותנו שם, זה דווקא מסקרן אותי יותר לדעת מה קורה שעושים דברים כאלה. אף אחד לא באמת מדבר איתנו על זה וזה קצת פספוס. כמובן שהמכשיר החכם שיש לי ביד לא תורם לי לכך, אבל אני אשמח להצעות איך להיגמל מההרגל המגונה הזה, זה משהו שגורם לי להרגיש רע עם עצמי בכל פעם מחדש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תחילה יש לדעת שאין זה איסור כאיסור שנמצא אצל בנים, אלא אצל אשה הדבר האסור לא מעיקר הדין אלא כדרך של התנהגות. אבל מכיוון שנושא זה בגיל שלך הוא מורכב צריך למצוא רבנית מסויימת שאת יכולה לסמוך עליה ולעסוק בשאלה זו בקשר ישיר איתה (אולי כדאי לפנות לרבנית נעמי שפירא ברמת גן וכדו').

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

כתבות נוספות