צניעות נשים בגיל העשרה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/04/20 09:11 יח בניסן התשפ

שאלה

היי, אני ממש מצטערת שאני שואלת פה, זה המקום היחיד שמצאתי שאני יכולה דבר על זה...

אני בת 16, דתיה, לומדת באולפנה.

ולצערי אוננתי פעם אחת עם עצמי...

כשגיליתי שיש דבר כזה, הסתקרנתי ורציתי לנסות

אני ממש נגעלת מעצמי. מרגישה נורא עם עצמי ודוחה. שעשיתי את זה למרות שאני יודעת שאסור בהלכה.

אני כבר אובדת עצות אני לא רוצה לעשות את זה יותר ומפחדת להגרר

ובעזרת ה' אני רוצה להתחתן ומפחיד אותי שזה יעשה בעיות מבחינת דם וכו'...

בקיצור אני ממש אבודה ואני לא רוצה לספר על זה לאף אחד ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי אשמח אם תוכלו לעזור לי

תשובה

שלום

מדברייך ניכר שאת אדם טוב וישר שרוצה לעבוד את השם, ולהצליח בחייך.

אם תתבונני תבחיני שבכל יום בחורה דתיה עושה מצוות רבות מדאורייתא ומדרבנן, והם בעצם רוב חייך, באיכות ובכמות. לא משהו אחר.

אל תצבעי את עצמך בצבע אחיד של בעיה שקרתה, אלא התמקדי בעבודת השם בשמחה וביראה.

את בגדר בתולה מבחינה הלכתית.

המשיכי לשמור על עינייך ומחשבותייך, ולא ליפול בכך.

במעשה זה ישנה טומאת הרעיון, וגם השפעה אפשרית עתידית לא טובה על חיי הזוגיות. בנוסף על פי הסוד יש בזה קלקול.

זה אינו אומר שאת דוחה. אין מה להגעל מעצמך. תבחני את מה שקרה בראיה של תורה, ראיה שאינה מגדירה מיניות כדבר שלילי אלא כמצע לעבודת השם, ועכשיו כמתבגרת יש לך את ההזדמנות להחליט שאת התחום שפגשת כעת את שומרת בטהרה עד הנישואין, כדי להשרות שכינה בכל כוחות חייך.

גידרי את עצמך שלא להתייחד עם מחשב שיש בו אינטרנט שאינו מסונן.

מלאי את דמיונותייך בקרבת אלקים, והתפללי שתמשיכי שלא להגרר לכך.

הנישואין העתידים הם המקום שבו תוכלי להביא את גופך ותאוותיו לידי מימוש בקדושה ובטהרה, ובענווה של קדושה.

עד אז, הפכי את היצר ליצירה, עיסקי בעשיית טוב במה שאת מוצלחת בו, בדגש על הרוב המאיר בסדר יומך.

נוסף לתחום התורני ישנו התחום הנפשי. אם את חשה מצוקה מתמשכת, יהיה טוב עבורך לפנות למישהי חכמה בוגרת ויראת שמים שאת מעריכה (יועצת באולפנה וכדומה), לשתף אותה בקושי ולקבל עזרה עקבית.

כל טוב