אהבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/05/19 01:33 יד באייר התשעט

שאלה

לפני שאני שואל, ציטוט מתוך תשובה שנכתבה כאן:

"אהבה היא מושג עמוק,

שנבנה לאט לאט,

התקשרות אמיתית של נתינה,

של איכפתיות מה עובר על השני,

לא של אגואסיטיות!"

אכן אהבה היא מושג עמוק שכולל את כל הנכתב, אך גם הומואים יכולים ליצור אהבה כזו, אפילו מבלי לרצות בזה. אני הומו בן 20 שמאמין ואוהב את ה' אבל אני חש אהבה על כל כלליה לגבר. לאט לאט אני מתרחק מהדת בעקבות קולות של אנשים שאומרים שאם אני "חוטא" כך ע"י אהבה אין לי סיבה להיות קשור לדת, לשמור שבת, לשמור כשרות, להתפלל וכו'. האם זה נכון ואכן אין סיבה שאמשיך בדת? או שיש איזושהי הבנה לרגש הבלתי נשלט שלי? חוץ מזה שאני אוהב גבר אהבה גדולה מאוד, אני אדם שמשתדל שלא לחטוא אפילו בלשונו. ואיזושהי הבנה במקרה יכולה ליצור לי נקודת אור בדרך לקיום מצוות הבורא!

בתודה רבה, דוד.

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

אדם שחוטא בנושא מסויים כגון: נידה, שבת, טהרת משפחה וכדו' זה לא מתיר לו ולא שייך שלא ישמור את הדברים האחרים. האם אדם שאכל שום יחזור ויאכל שום?! כל זה שייך כאשר אדם מבין שהוא חוטא ועובר על איסור (תורה או דברי חכמים). אולם אם אדם מתריס ומתגאה בעבירה שעושה, כאן הדין הוא לא של חוטא ופושע אלא של מורד, ובכך יש כבר תנאים אחרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ