אבא מקלל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/01/22 10:28 כב בשבט התשפב

שאלה

אבא שלי כל הזמן מקלל אותי קללות קשות מאוד מאוד ואני לא יודע איך להגיב ואחריי זה במקום לריב איתו אני הולך לאמא שלי ומדבר איתה ונרגע ואז הוא אומר לי אתה מתבכיין לאמא הוא נדלק בשניות אני באמת מנסה לדבר איתו אבל הוא לא מוכן להקשיב אף פעם אין לי סבלנות אני כבר נואש הוא מתעצבן ובכוונה מתקרב לי לפנים ופותח עיניים אני כבר מפחד ממנו אני לא יודע איך להגיב לו או איך לדבר איתו כבר

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מתאר מצב מאוד מאוד קשה. אתה עומד בניסיון גדול ועומד בו בעוצמה רבה מאוד. כל הכבוד!

אתה צודק בהחלט שאתה בוחר לא לריב עם אבא. זה נכון גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה רגשית ומשפחתית.

אתה צודק בהחלט שאתה פונה לאמא שלך כדי לדבר אתה ולהרגע.

אתה לא מתבכיין, אתה גיבור שבגיבורים אתה שומר על עצמך שלא ללכת בדרך השגויה של אביך.

אתה צודק שאתה מפחד מאביך - הוא באמת עושה לך דברים מפחידים.

אני מבין שאין טעם לנסות לדבר עם אביך, נראה שהוא לא פנוי לנהל שיחה שתוכל להתקדם לאן שהוא.

אני יכול לחזק אותך שאתה מתנהל בגבורה גדולה, תמשיך כך בעז"ה. אל תגיב בכלל לכל ההתנהגויות הפוגעות של אביך.

תמשיך לאסוף כוח אצל אמך. לשתף אותה, להתנחם אצלה ולהרגע. חשוב מאוד שיש לך דרך להרגע כי זה שומר עליך שלא תסחף לסגנון שלילי.

יכול להיות שככל שאבא שלך לא יצליח למשוך אותך לסגנון שלו - כי אתה לא תקלל, ולא תאיים ולא תפחיד, הוא יפחית את ההתנהגות הזאת כי הוא יראה שזה לא משנה לך.

בהערכה רבה ובברכת הצלחה!