בשנה שעברה השיקה יעל רוזמרין, מעצבת אופנה לנשים, קולקציית בגדי ים ראשונה - כזו שמציעה מענה לנשים שמחפשות בגד ים צנוע, אך לא בהכרח הלכתי, ובעיקר כזה שמרגיש נכון על הגוף. הקיץ יוצאת עונה שנייה, והביקוש - כך נראה - רק הולך וגדל.
"מותג האופנה שלי פונה לנשים בגילי 25 עד 45, והלב שלו הוא בגדים יומיומיים שמרגישים טוב על הגוף, שנראים טוב ונותנים מענה אמיתי למה שאנחנו רוצות ללבוש", היא אומרת. "הרעיון לבגד ים ליווה אותי הרבה זמן, גם ממקום אישי - כי לא מצאתי את מה שחיפשתי - וגם מתוך הקשבה ללקוחות שלי. התגובות שהגיעו אחרי הקולקציה הראשונה היו מרגשות. מישהי אפילו שלחה לי תמונה של הצל שלה על החוף וכתבה שזו הפעם הראשונה מזה 20 שנה שהיא הולכת לחוף רק עם בגד ים, בלי עוד שכבות".
לא הלכתי, לא חשוף, פשוט נוח
הקו שמוביל את העיצוב של יעל הוא לא הלכה, אלא נוחות: "אני לא באה לפתור את בעיית הצניעות לפי ההלכה", היא מבהירה. "צניעות היא דבר מאוד סובייקטיבי. שלוש נשים ייכנסו לאותו תא מדידה - אחת תגיד שזה מושלם, השנייה תחפש משהו קצר יותר, והשלישית תחשוב שזה לא מספיק ארוך. המטרה שלי היא לגרום לנשים להרגיש טוב עם עצמן, להרגיש בנוח ללכת עם הילדים לים בלי כל הזמן להתכסות ולהתלבש מחדש".
בקולקציה הנוכחית נוספו שדרוגים: "יש לנו שני אורכים שונים לאוברול - קצת יותר ארוך וקצת יותר קצר, וגם שינויים קטנים בשרוול או במחשוף שעושים הבדל עצום. הוספנו בדים חדשים, חלקים וגם עם פרינטים, ויש גם גרסה מבד וופל מיוחד. מבנה הבגד נשאר עם תמיכה פנימית - חזייה מובנית, עם או בלי קאפים, כך שאין צורך ללבוש מתחת משהו נוסף".
"בגדים שילוו אותך לאורך זמן"
יעל מקפידה על עיצוב קלאסי וורסטילי: "המטרה היא לא לעצב לפי טרנדים חולפים, אלא ליצור פריטים שישמשו את האישה לאורך זמן. גם בגדי הקיץ הקודם מתאימים לקיץ הזה - הם נוחים, רחוקים מהגוף, מתאימים למזג האוויר בארץ, וזה מה שחשוב לי, לייצר משהו שהוא גם יפה, גם נעים, וגם שורד יותר מעונה אחת".
לסיום, מה הטיפ הכי חשוב שלך לבחירת בגד ים?
"פשוט למדוד ולהרגיש. לראות איך את מרגישה איתו -האם את נינוחה לשבת איתו בים, ללכת עם הילדים, בלי לחשוב כל הזמן על כיסוי והתלבשות מחדש. זה הסימן שבחרת נכון".