המדריך המלא לטיפוח עור הפנים גם בלילה

קרם איכותי, ניקוי יסודי ושינה מספקת: חנית נצר, מנהלת הדרכה של מותג הטיפוח הניו-יורקי קיל'ס, מסבירה איך אפשר לדאוג לטיפוח עור הפנים גם בלילה

חדשות כיפה חדשות כיפה 27/07/22 14:02 כח בתמוז התשפב

המדריך המלא לטיפוח עור הפנים גם בלילה
צילום: shutterstock

1. זמן שינה

המונח "שנת יופי" מדויק. שנת הלילה הרציפה המומלצת היא בין 6 ל-7 שעות. במהלך שינה איכותית, יורדת רמת הורמון הסטרס קורטיזול, מה שמאפשר לתאי העור להתחדש ולהשתקם. שנת לילה שאינה איכותית או מספקת לאורך זמן תשפיע לרעה על קצב הזדקנות העור. 

צילום: shutterstock

2. התחדשות

בלילה העור אינו חשוף לרדיקלים חופשיים ולשמש, כך שמנגנוני ההגנה מוחלפים במנגנוני התחדשות. מחסור בשינה משאיר את רמות הקורטיזול גבוהות ופוגע במנגנון החידוש של העור. רמות גבוהות של קורטיזול גורמות לפירוק מהיר יותר של קולגן, שהוא אחד המרכיבים החשובים ביותר לעור מוצק ו"צעיר".

3. במהלך היום

העור שלנו מחד גיסא נלחם בגורמים רבים ובעיקר בזיהום אוויר, אבק וקרני שמש. מאידך גיסא, העור סובל מאיבוד נוזלים. בשעות הלילה, כשאנו עוברים למנוחה, כל המערכות הפיזיולוגיות בגוף פועלות באופן אפקטיבי יותר. טמפרטורת הגוף עולה וזרימת הדם בעור גבוהה, זה מרחיב את שטח הפנים אליו הקרם יכול לחדור וגם מאפשר ספיגה טובה יותר של הקרמים.

קרני שמש על הפנים

קרני שמש על הפנים צילום: shutterstock

4. קרם לילה: בזבוז או תועלת

לשימוש על בסיס יומי בקרם לילה קיימת חשיבות רבה בטיפול בעור, הן מבחינת החדרת לחות והן בהחדרה של חומרים פעילים לעור. קרם לילה הוא מרכיב חשוב בכל טיפול קוסמטי. לרוב, קרם הלילה עשיר יותר מקרם היום ותפקידו להזין את העור ולספק לו את הלחות הדרושה ולסייע בצמצום התופעות החיצוניות המזיקות לו, דוגמת יובש (מזג האוויר או מזגנים), רדיקלים חופשיים, זיהום אוויר וכדומה.

5. זמן השינה הוא זמן אידיאלי לספיגת רכיבים פעילים 

שגרת הטיפוח בערב צריכה לכלול ניקוי טוב של עור הפנים לפני השינה ולאחריו שימוש בקרם לילה  עשיר ברכיבים פעילים מחדשי עור, למשל -מבוססי רטינול, חומצות או תכשירים מבוססי פפטידים. בבוקר חשוב לחזק את מנגנוני ההגנה של העור. תכשירים נוגדי חמצון, סרום עם ויטמין C, מסכות     ויטמין C ואנטי אוקסידנט, יגנו על העור גם אם הוא נתון בלחץ. חומצה היאלורונית היא אנטי אוקסידנטית, וכן חומצות שומן כמו אומגה 6. מומלץ להשתמש גם בהן.

איך להיפטר מהשקיות השחורות מתחת לעיניים?

ומה לגבי ה"שקיות" וה"שחורים" מתחת לעיניים? שימוש בקרם עיניים או ג'ל עיניים בלילה יעיל במיוחד על העור הנקי שלפני השינה, ניתן להטפיח בקלות ולהחדיר אותו היטב. 

קרם יום: מרכיבי לחות לשמירה על המחסום העורי – ויטמינים, מסנני קרינה בדגש על נוגדי חמצון שנועדו להגן על העור מפני נזקי הסביבה, והם מעכבי תהליכי הזדקנות. 

קרם הלילה: יותר חומרים פעילים לשיקום העור מנזקים קיימים + חומרים מעודדי בניית תאים מחודשת. הוכח באופן מדעי, שהיווצרות התאים בלילה היא אינטנסיבית יותר. התאים מתחלקים פי שמונה מהר יותר בלילה מאשר בצהריים ומשכך העור יפיק תועלת רבה יותר משימוש בקרם לילה. 

צילום: shutterstock

מתי כדאי להתחיל להשתמש בקרם הלילה?

  • לגבי הגיל הרצוי להתחיל עם קרם הלילה, הדעות, מסתבר, חלוקות ואין תשובה חד משמעית. 
  • בעבר, לבעלות עור יבש המליצו להתחיל בעשור השלישי לחיים ולבעלות עור שמן, עשור הרביעי – חמישי.
  • כיום, הסברה הרווחת היא ששימוש בקרם לילה מומלץ כבר בגיל העשרה שהינו מרכיב חשוב לטיפול באקנה או סבוראה למשל. 
  • עם השנים פותחו קרמים שונים המכילים חומרים פעילים שחלקם יכולים להאט את קצב הזדקנות העור, לגרום להבהרה ולצמצם תהליכים דלקתיים כרוניים.
  • שימוש קבוע בקרם לילה יכול גם להוות חלק מטיפול קוסמטי המשלב טיפול אצל קוסמטיקאית או רופא עור אחת למספר שבועות.