ענקית הרכב חוזרת לישראל אחרי 4 שנים: אלה הדגמים החשמליים החדשים

ארבע שנים לאחר שנטשה את ישראל, ענקית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל עם ארבע דגמי הדגל של הרכבים החשמליים של החברה. היבואן, אוריון מוביליטי מבטיחים אחריות יצרן של 8 שנים | אלה 4 הדגמים שיגיעו לארץ

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/05/25 13:56 כח באייר התשפה

ענקית הרכב חוזרת לישראל אחרי 4 שנים: אלה הדגמים החשמליים החדשים
AION V, צילום: GAC

ארבע שנים לאחר שנאלצה להפסיק את המכירות בישראל, עם התפרצות מגיפת הקורונה, GAC, אחת מיצרניות הרכב הגדולות והבולטות בסין, שבה לישראל עם 4 דגמים חשמליים חדשים. בנוסף מציעה החברה תו איכות ואחריות יצרן ייחודית ומובילה של 8 שנים, אשר הינה האחריות הארוכה וגבוהה ביותר מכלל המותגים המשווקים בישראל.

מי שתייבא לישראל את דגמי GAC, היא אוריון מוביליטי שפועלת תחת קבוצת יוניון המשווקת בישראל את המותגים טויוטה, לקסוס, ג'ילי וזיקר. במסגרת ההיערכות להשקת המותג ברבעון השלישי השנה, אוריון מוביליטי תמנה שדרה ניהולית נפרדת שתהיה אמונה על הפעילות החדשה; למותג יוקמו אולמות תצוגה נפרדים; ומערך שירות התואם את הסטנדרט הגבוה של קבוצת יוניון.

מייצרת לטויוטה והונדה

GAC הינה מיצרניות הרכב הגדולות בסין, טויוטה והונדה, שתיים מהחברות האמינות והנחשבות בעולם הרכב, בחרו ב-GAC כשותפה האסטרטגית שלהן לייצור דגמיהן המיועדים לשוק המקומי. במסגרת שיתופי הפעולה האסטרטגיים עם הענקיות היפניות, GAC מייצרת זה למעלה משלושה עשורים כמיליון מכוניות טויוטה מדי שנה ומאות אלפי רכבי הונדה המיועדים לקהל הלקוחות הסיני.

HT

HT צילום: GAC

עידן הרכב החשמלי הבא כבר כאן

קו המוצרים המרכזי אשר ייובא לישראל הינו ה-AION אשר נולד מתוך רצון של החברה לענות על השינויים בשוק הרכב. משמעויות השם שניתן למותג, "AION", הינם "זמן נצחי ו-"עידן" ביוונית עתיקה - בכך נרמז שהמותג שואף להוביל את עידן הרכב החשמלי הבא. ואכן, המותג זוכה לפופולאריות בסין עם עלייה במכירות רבעון הראשון לשנת 2025, בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

באפריל 2024 הודיעה CAG על פריצת דרך בטכנולוגיית סוללות מוצקות (Solid State) המציעה צפיפות אנרגטית המסוגלת להציע טווח של מעל 1,000 ק"מ בטעינה אחת. יו"ר אוריון מוביליטי, רן דנאי, מסר: "אנחנו שמחים וגאים על שובו של המותג GAC לישראל – והפעם עם קו מוצרים רחב ועם נוכחות מותגית בולטת שמציבה סטנדרט חדש של תו איכות, הכולל 8 שנות אחריות יצרן. בתוך שוק רווי במותגים,GAC הוא 'יצרן-על' המביא עימו בשורה טכנולוגית, עיצובית ובטיחותית, לצד איכות בלתי מתפשרת ויחס עלות-תועלת מצוין – בדיוק מה שהצרכן הישראלי מחפש".

AION Y PLUS

AION Y PLUS צילום: GAC

הדגמים שישווקו בישראל

  • AION V - קרוס-אובר חשמלי שלפי החברה צפוי להתחרות בפלח המרכזי של השוק החשמלי בישראל וישווק גם באירופה, עם טווח נסיעה של עד 510 ק"מ (WTLP), קיבולת סוללה של 75.3 KW ו-204 כ"ס.
  • HT - דגם פרימיום עם 245 כ"ס והאצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 6.8 שניות.
  • AION Y PLUS – קרוס אובר חשמלי עם 204 כ"ס, קיבולת סוללה של 63.2 KW וטווח נסיעה של 410 ק"מ (WTLP);
  • AION UT – חשמלית אורבנית קטנה, בעיצוב חיצוני מקורי וצעיר ותא נוסעים מאובזר ללא פשרות.