חודש נובמבר הגיע לסיומו ואיתו עברו ימי הקניות הגדולים, וביניהם ה"בלאק פריידי" שהתקיים שלשום (ו'). מנתוני חברת שבא, עולה כי הציבור הישראלי ניצל היטב את המבצעים. ביום שישי האחרון, היקף הרכישות הארצי באשראי הגיע לסכום של 1.198 מיליארד שקלים. מדובר בעלייה של 8.7% לעומת הבלאק פריידי בשנה שעברה.
צילום: shutterstock
בתחום חנויות החשמל והאלקטרוניקה חלה עלייה של 34.8%
כמו כן, מנתוני חברת האשראי שבא עולה כי בענפי הצרכנות המרכזיים של מבצעי "בלאק פריידי" נרשמו עליות גבוהות יותר באופן משמעותי לעומת השנה שעברה. בתחילה, בתחום חנויות החשמל והאלקטרוניקה, חלקה עלייה של 34.8% משנה שעברה. בנוסף, חל זינוק של פי 2.8 בהוצאות בענף בתי המלון וחדרי האירוח.
האזרחים הישראלים הוסיפו והשקיעו את כספם ב"בלאק פריידי" בתחומים נוספים. בענף ההלבשה וההנעלה, חלה עלייה של 11.9% ברכישות מאז שנה שעברה. בנוסף, חלה עלייה של 27.6% ברכישות בענף הריהוט מאז שנה שעברה. לבסוף, בתחום ההוצאות בענף המסעדנות, המזון המהיר ובתי הקפה, חלה עלייה של 26% מאז שנה שעברה, עלייה של 24 מיליון שקלים.