4 כללים שכדאי לכם לאמץ - עבור תקשורת טובה יותר

מחקרים רבים מעידים כי שפת הגוף שלנו, משפיעה על העולם הרגשי שלנו, אז מאילו תנועות מומלץ להימנע? ואילו כדאי לאמץ? נועה לזרי מסבירה

חדשות כיפה נועה לזרי 29/01/19 14:22 כג בשבט התשעט

4 כללים שכדאי לכם לאמץ - עבור תקשורת טובה יותר
צילום: shutterstock

מחקרים רבים מעידים כי שפת הגוף שלנו, משפיעה על העולם הרגשי שלנו, אז מה הן התנועות שכדאי להימנע מהן?

שילוב ידיים    

 בבית הספר מלמדים שנתרכז טוב יותר אם נשלב ידיים, אבל זו טעות. השילוב גורם לנו להיסגר בתוך עצמנו, ולא להיות פתוחים למה שקורה מסביב ולמידע חדש. כשאנחנו בחברת אנשים, ננסה להימנע מתנועה זו ,מאחר והיא חוצצת בינינו לבין הסובבים אותנו. וגם מאיתנו, זה מונע ליצור קשר עם הסביבה. כי שפת הגוף שלנו מעצבת את עולמנו הרגשי, ושילוב ידיים סוגר אותנו.

צילום: shutterstock

 

עקרון המראה

"כַּמַּיִם הַפָּנִים לַפָּנִים - כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם" . אנחנו רוצים שיקשיבו לנו? שיהיו טובים אלינו? ישמחו איתנו? ישאלו? אז קודם נעשה זאת בעצמנו. נשאל. נקשיב. ונאהב את הסביבה שלנו. וגם הצד השני יעשה זאת. פשוט כמו שזה נשמע, נתנהג כמו שאנחנו רוצים שיתנהגו אלינו.

 

הימנעו מ"בסדר"

מל רובינס - מטפלת זוגית ומשפחתית, ממליצה להימנע ממילת ה"FINE", מילת ה"בסדר". כששואלים אתכם מה שלומכם, (לא כשמדובר בשאלה נימוסית, אלא מישהו קרוב), אל תגידו "בסדר", תשתפו! תגידו איך היה לכם היום, לטוב או למוטב. ברגע שאנחנו נשתף, הצד השני ישתף,וגם נעמיק את הקשר.

צילום: shutterstock

 

חיוך

מה קורה לנו כשאנחנו מחייכים? או כשמישהו אחר מחייך אלינו? מופרש לנו הורמון שנקרא אוקסיטוצין,  וקיבל גם את השם הורמון "האהבה". הוא מופרש כשמחבקים אותנו, כשמלטפים אותנו,  הוא מחזק את המערכת החיסונית, מסב לנו תחושת אושר ועוד.. לילי ברנס - מומחית בין לאומית לשפת גוף אומרת: "בפעם הבאה שאתם רוצים לחייך למישהו, הסתכלו עליו כמה שניות,ואז תחייכו. באופן לא מודע, זה משדר למוח שלו, ראייתי אותך, - וזו הסיבה שאני מחייך".

אז לילדים ,לבן הזוג, לקופאית בסופר, ולכולם, השתמשו בכלל הזה, ותראו איזו תגובה מדהימה תקבלו מהצד השני. 

 

לטורים קודמים

 


לטיפים נוספים מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: "נועה לזרי מטפלת ומעבירה סדנאות שפת גוף וnlp"

.