הילדים טועמים 6 הדבשים שאתם חייבים לנסות בשולחן החג שלכם

תפוח בדבש הסימן האהוב על הילדים בארוחת החג עומד למבחן טעימות, ילדי כיפה טעמו ונהנו מדבש ממכוורות בוטיק, ובחרו עבורכם את הדבשים שאתם פשוט חייבים לפתוח איתם שנה טובה ומתוקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/09/21 21:19 כח באלול התשפא

6 הדבשים שאתם חייבים לנסות בשולחן החג שלכם
תפוח בדבש, צילום: shutterstock

שולחן החג בראש השנה אמנם עמוס לעייפה בתבשילים ובמאכלים וסימנים לרוב, אך גולת הכותרת בייחוד אצל הילדים הוא התפוח בדבש, השילוב המתוק דרכו אנו מברכים את עצמנו בשנה טובה ומתוקה.

לקראת השנה החדשה בחרנו לעשות מבחן טעימות, לדבשים המובחרים ביותר משלושה מכוורות בוטיק. למבחן הטעימות בחרנו שישה דבשים מתוך הקולקציות השונות. את הטעימות ביצעו ילדי אנשי המערכת של אתר כיפה אשר נהנו מדבשים נדירים ומטעמים מתוקים, שאנו מאחלים לכל אחד לקראת השנה החדשה. 

דבש נגוהות

ברוך, האיש והדבורים, בן למשפחת דבוראים ותיקה, העוסקת בייצור דבש כבר למעלה מ-50 שנה. בצעירותו נהג ברוך לעבוד עם אביו בכוורות בחופשות, למד את רזי המקצוע והתאהב בעולם המופלא של הדבורים. בהמשך הקים את "דבש נגוהות" מתוך שאיפה להמשיך את המסורת ולייצר מוצר באיכות ללא פשרות, עם הרבה כבוד לתהליכים הטבעיים הרוחשים בכוורת.

כיום המכוורת כוללת מאות כוורות המוצבות רוב הזמן בחבל לכיש, ונודדות בהתאם לעונות השנה למשימות האבקה בגידולים חקלאיים בכל רחבי הארץ, מעמק יזרעאל ועד לערבה. כל הדבשים במכוורת מיוצרים מצוף פרחים בלבד, דבש איכות טהור לחלוטין המופק מצוף פרחים בלבד, ללא כל תוספת תעשייתית למזון הדבורים. 100% דבש.

הדבש בעל תו תקן "דבש איכות ישראלי" של מועצת הדבש, נשלח לבדיקות מעבדה בגרמניה מדי שנה ומצטיין בכל המדדים, מקום ראשון בתחרות "בחירת השפים" ב CULINATY התערוכה השנתית למזון ולקולינריה. מדליית זהב בקטגוריית פרחי בר

הדבשים שעמדו למבחן הטעימה 

הדבש הזהוב : דבש מפרחי חרדל ואקליפטוס מרקם חמאתי | ניחוח וניל

סדרת דבש נגוהות מופק מצוף פרחים בלבד

סדרת דבש נגוהות מופק מצוף פרחים בלבד     צילום: אפרת מוסקוביץ

הדבש הלבן : דבש מפריחת האביב, מרקם חמאתי | טעם מופלא

צילום: הדבש הלבן מסדרת דבש נגוהות                                                                      צילום: אפרת מוסקוביץ

משק שפיץ 

משק שפיץ, הדבש הבהיר מכוורות שהיו בבקעת הירדן ומפרחי בר ומקוצי דרדר, הדבש הכהה זה דבש שהיה במזרח השומרון בכוורות והוא מפרחי  קוץ קיפודן, משק שפיץ, הוקם על ידי משפחת שפיץ לאחר שפונו מעמונה, בתקופת הקורונה הקימו משק חקלאי משלהם, ובו הם מייצרים את כל טוב הארץ, יין, שמן זית, דבש, ועוד מוצרים שהם מכינים במכוורת. 

הדבשים שעמדו למבחן הטעימה: 

הדבש הבהיר: דבש מכוורות שהיו בבקעת הירדן עשוי מפרחי בר וקוצי דרדר

הדבש הכהה: דבש מכוורות במזרח השומרון מפרחי קוץ הקיפודן

דבש טהור מפריחת אביב פרחי בר

דבש טהור מפריחת אביב פרחי בר                                                                                              צילום: משק שפיץ

 

דבש טהור מרדיית קוץ הנוקדן

דבש טהור מרדיית קוץ הקיפודן                                                                                              צילום: משק שפיץ

מכוורת בני מובשוביץ

דבש עם מורשת מצוף פרחי ארץ זבת חלב ודבש. הדבש נוצר בקפידה במכוורתו של בני מובשוביץ, מומחה בגידול דבורים מזה ארבעה עשורים, יחד עם ישי בנו שממשיך את המורשת. במכוורת ישנם 500 כוורות שפזורות ברחבי צפון הנגב, ובעיצומה של הפריחה יוצאות כל  יום מאות אלפי דבורים פועלות לאסוף צוף ליצירת  דבש. הדבש מגלם בטעמו המתוק מסורת מקומית, מורשת משפחתית, והוקרת תודה אמתית.

הדבשים שעמדו למבחן הטעימה: 

דבש פרחי הדרים 

דבש פרחי אקליפטוס 

מכוורת בני מובשוביץ בש עם מורשת מצוף פרחי ארץ זבת חלב ודבש

מכוורת בני מובשוביץ דבש עם מורשת מצוף פרחי ארץ זבת חלב ודבש                                    צילום: מכוורת מובשוביץ

 

סדרת הדבשים של מכוורת בני מובשוביץ

סדרת הדבשים של מכוורת בני מובשוביץ                                                                צילום: מכוורת בני מובשוביץ

לסיכום, פערי האיכות בין הדבשים המסורתיים לדבשים אותם תזמינו מהמכוורות גבוהים ביותר, הילדים נהנו מטעמי דבש שלא הכירו. דבשי המכוורות עשירים בטעמים ונראה שהיצירתיות בטעמים חוצה גבולות, אם גם אתם מעוניינים לגוון את סימן התפוח בדבש שלכם ולעשות לעצמכם יותר מתוק ומרענן, אלו הדבשים שאתם צריכים על השולחן שלכם. 

שנה טובה ומתוקה