הנחיות לכשרות סימני החג

כבר קניתם והכנתם את סימני החג? ארגון כושרות עם שורת הנחיות חשובות לבדיקת כשרות הסימנים. שתהיה שנה טובה - וכשרה

חדשות כיפה ארגון כושרות 06/09/18 12:29 כו באלול התשעח

הנחיות לכשרות סימני החג
סימנים בנאליים, צילום: shutterstock

בערב ראש השנה נהוג לפתוח את הסעודה עם סימני החג השונים, בארגון 'כושרות' מגישים שורת הנחיות לבדיקת כשרות המאכלים המשמשים כסימנים:

תמר

בעיות כשרות בסימן ופתרונם:
ערלה - אין חשש ערלה בתמרים.
חרקים: תמר לח - בדרך כלל נקי, אך רצוי לחצות אותו להוציא את הגלעין ולהתבונן בו.
תמר יבש - לחצות ולהוציא את הגלעין. אח"כ לבדוק היטב כנגד האור בצד הפנימי וגם בצד החיצוני, שאין נקודות שחורות או רימות. לעיתים ישנם גבישים לבנים, הם גבישי סוכר  ואיננו מעידים על הימצאותם של חרקים.

תפוח עץ בדבש

בעיות כשרות בסימן ופתרונם:
הדבש: כשלעצמו הוא מוצר כשר גם בלי ציון כשרות, אולם לאחרונה יש חברות המוסיפות חומר אחר כדי להגדיל את נפח הדבש ואף מזייפים את הכשרות.

תפוח עץ:
א. ערלה - יש מיני תפוחי עץ שאחוזי ערלה שלהם גבוהים. יש צורך להקפיד לרכוש תפוחי עץ ללא חשש ערלה.
ב. בשנה זו, תשס"ד-ה אין בעיה של כשרות בציפוי המבריק (שלאק) שיש ע"ג התפוחים. בשנה זו עברו לשימוש בשלאק כשר.

רוביא- לוביא

אופן הבדיקה:
שעועית לבנה - להשרות במים כעשר שעות, לבדוק ע"ג היד (כחמישה- שישה אחדים כל פעם) כאשר הופכים מיד ליד כדי לראות את שני צדדי השעועית.
שעועית טרייה - לעיתים נגועה בתולעים החודרות לתוך התרמיל. יש לעשות בדיקה מדגמית: לקחת שלושה תרמילים ממקומות שונים סה"כ תשעה תרמילים. יש להתבונן מבחוץ ולחפש נקבים, לאחר מכן יש לחצות את התרמיל לכל אורכו, ולבדוק מבפנים.
שעועית קפואה - מוחזקת כנקייה - אין צורך לבדוק אחד אחד, אך ראוי להתבונן בהם לפני הבישול.
חילבה: גרגירים - טעונים בדיקה לפני הטחינה. אבקה - אם היא טרייה אין צורך בבדיקה. אם היא לא טרייה ראוי לבדוק שאין רימות. כמו כן, בתהליך ההשריה, לבדוק שאין חרקים צפים.
פול מצרי (דיגרה) גרגירים יבשים - שריה במים כ-10 שעות ובדיקה של כל אחד ואחד לשני צדדיו, ואחר כך לקחת מתוכם שלושה פולים, לפתחם ולבדקם גם מבפנים.
פול טרי - כמו שעועית ירוקה טריה.

רימון מתוק

נגיעות וחרקים - לעיתים חודרת תולעת חומה לרימון. יש להפוך את הגרגירים ולראות שאין נגיעות. נקודות קטנות כהות בגרעיני הרימון אינן סימן לנגיעות.

דגים 

יש נגיעות גבוהה מאוד בסוגים מסוימים של דגים.
קרפיון - כדי להשתמש בראש הדג יש לחתוך אותו לאורכו תחילה, להסיר את הזימים שבתוכו, ולשפשף תחת זרם מים. את גוף הדג יש לשטוף ולשפשף היטב עם סקוץ-ברייט, או לגררו עם סכין ולשטוף שוב. אפשרות אחרת: להסיר את עורו של הדג ולשטוף היטב.
אמנון (מושט) - יש להסיר את הזימים מהראש ולבדוק שאין תולעים באזור הראש. יש לגרור את חלל הבטן בסכין וגם באזור השידרה מבחוץ. אח"כ לשטוף היטב.  

 

שנה טובה
 

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן