8 טיפים מעולים - למניעת הנגאובר בפורים

מנהלי ישיבות ההסדר, בעלי המסעדות ומארגני המסיבות לפורים, כבר מתכוננים לחג עם כמויות מתוגברות של אלכוהול. מה שישאיר חוגגים רבים עם ההנגאובר הידוע של הבוקר שאחרי. אז, האם אפשר למנוע אותו?

חדשות כיפה קרן שמש 19/03/19 09:00 יב באדר ב'

8 טיפים מעולים - למניעת הנגאובר בפורים
צילום: shutterstock

עוד זמן קצר, כולנו נחגוג את חג הפורים ברחבי הארץ. מנהלי ישיבות ההסדר, בעלי המסעדות ומארגני המסיבות לסטודנטים כבר מתכוננים לפורים עם כמויות מתוגברות של אלכוהול, מה שישאיר חוגגים רבים עם ההנגאובר הידוע של הבוקר שאחרי.

הנגאובר, או חמרמורת בעברית, הוא ככל הנראה הדרך של הגוף שלנו להזכיר לנו את הסכנות שיכולות לקרות לגוף מצריכה של אלכוהול ולא מים, תוך שהוא מלווה בתחושת עייפות, כאבי ראש, בחילה, סחרחורות, שלשולים, דופק מואץ והזעה.

הסיבות להנגאובר מגוונות כמו הסימפטומים, כאשר ידוע כי אלכוהול ברמות גבוהות בגוף רעיל ומפריע לפעילות המוח במהלך השינה. בנוסף, האלכוהול מזרז את פעילותם של ההורמונים המווסתים, ולמרות שסימניו נראים בדם, השפעותיו החמורות ביותר מופיעות דווקא כאשר רמתו בדם מגיעה לאפס.

אז מה ניתן לעשות כדי למנוע את ההנגאובר של פורים וכיצד להקל על הסימפטומים ביום שאחרי? הנה 8 דרכים טבעיות שיעזרו לכם.

 

הרבו בשתיית מים או מיץ בין קוקטייל לקוקטייל

הרבו בשתיית מים המהלך שתיית האלכוהול, מכיוון שאלכוהול מייבש את הגוף בכך שהוא גורם להשתנה מרובה והזעה. בנוסף, ביום שאחרי חשוב לשלב משקאות ספורט, מי קוקוס או מרק כדי להחזיר את המלחים והאשלגן שאיבדתם בזמן שתיית האלכוהול.

צילום: shutterstock

 

אל תשתו על קיבה ריקה

אפשר ורצוי לשלב אוכל עם האלכוהול, על מנת להפחית את הסימפטומים של הנגאובר. איכלו לפני שאתם מתחילים במרתון השתייה, ואל תחכו עד הרגע האחרון כדי להתחיל לאכול. אכילת מזונות שומניים מפחיתה את  רמת האלכוהול בדם בשליש, ויש הנוהגים אפילו לקחת כף שמן זית לפני שהם שותים. רובנו נגיע לאלכוהול אחרי יום שלם של תענית אסתר, ולכן חשוב להקפיד לאכול טוב ולשתות מספיק מים לפני שמחליטים להכניס יין או כל אלכוהול אחר לגוף.                  

 

אכלו ארוחת בוקר

בעוד ארוחות שמנוניות יכולות לעזור לפני שתיית האלכוהול, כשמדובר בבוקר שאחרי החגיגה הקפידו לאכול ארוחה קלה לעיכול כמו צנימים או פירות.

 

ג'ינג'ר, ג'ינג'ר, ג'ינג'ר

מה לא נאמר על הג'ינג'ר שתורם ועוזר לנו כל כך הרבה. ידוע כי ג'ינג'ר הינו אנטי דלקתי, טוב לבעיות נשימה ושיעול וטומן בחובו עוד שלל סגולות.  אולם ג'ינג'ר גם מועיל להנגאובר בזכות היותו נוגד בחילה. אז הכינו לעצמכם תה ג'ינג'ר עם מעט דבש ולימון, על מנת לשפר את התחושה.

 

לכו לישון!

שינה מאוד חשובה על מנת לעזור לגוף שלנו להתאושש ולרפא את עצמו מנזקי האלכוהול. אז קחו תנומה ארוכה ביום שאחרי, על מנת לעזור לגוף שלכם לחזור לעצמו.

צילום: shutterstock

 

הימנעו מאלכוהול וקפאין בבוקר שאחרי

למרות המחשבה שעשויה לעלות לכם, שמשקה אלכוהולי הוא זה שיעזור לכם להעביר את ההנגאובר, הדבר לא נכון בהחלט. שתיית אלכוהול נוספת עשויה לשפר את ההרגשה שלכם לזמן קצר, אולם אז תסמיני ההנגאובר יחזרו במהירות. אלכוהול וקפאין מייבשים את הגוף על ידי הוצאת נוזלים, ומכיוון שאיננו רוצים להחריף את  המצב, מומלץ לבחור בחליטות תה טבעיות ולהימנע מתיונים שמכילים כמות גבוהה של קפאין. אם בכל זאת קשה לכם בלי הקפה של הבוקר, תדאגו שיהיה חלש ושתו במקביל סודה, אשר עוזרת בהקלת הבחילות המלוות את ההנגאובר ותורמת להכנסת נוזלים לגוף.

 

סברס

נכון, הוא לא זמין לנו בכל ימות השנה, אבל לסברס סגולות מיוחדות. מחקרים מראים שאכילת סברס כמה שעות לפני שתיית אלכוהול, מקטינה את השפעת ההנגאובר בחמישים אחוז, אז בהחלט שווה לנסות ולאכול אותו.

 

הימנעו ממשככי כאבים

מבין רשימת הסימפטומים, כלל הנראה שהידוע ביותר הוא כאב הראש, שממש יגרום לכם להשתוקק לכדור שיעזור להתמודד עם המצב. אולם השילוב של אלכוהול ואספרין (מדלל דם שמצוי במגוון משככי כאבים), הוא שילוב שיכול להגביר את השפעות ההנגאובר ולגרום נזק לכבד. אם אתם מרגישים שאתם ממש חייבים משהו כנגד כאבי ראש, נסו קודם להרבות בשתיית מים, לעשות מקלחת ורק בסוף בחרו במשככי כאבים שאינם מכילים אספרין, וגם את זה במימון נמוך.

 

פורים שמח!

 

 

 

על הכותבת: מרצה באקדמית גליל מערבי, נטורופתית ותזונאית, מטפלת רגשית ומנחת קבוצות לשינוי דפוסי אכילה חשיבה.