תלמידי ישיבת הסדר הכו בובה של אחמד טיבי בקריאת 'המן'
תלמידי ישיבת הסדר הכו בובה של אחמד טיבי בקריאת 'המן'
תלמידים בישיבת ההסדר בשדרות תלו בובה של ח"כ אחמד טיבי והכו בה במהלך קריאת מגילת אסתר. תיעוד האירוע שהתפרסם עורר סערה, טיבי התלונן במשטרה, והישיבה פרסמה תגובה: "השלט הורד באופן מיידי והאירוע טופל בחומרה"
סערה בקריאת מגילת אסתר. בישיבת ההסדר בשדרות נתלתה בובה, האמורה לגלם את דמותו של ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת), והתלמידים הכו עליה במקלות בזמן קריאת שמו של המן במגילה, לקיים את מחיית עמלק, כנהוג.
הסרטון הזה מישיבת הסדר בדרום הארץ בה כמה תלמידים מכים בובה עם תמונות של ח"כ אחמד טיבי עליה כשמזכירים את המן במגילה. זו בושה למפעל ישיבות ההסדר. גם אם זו יוזמה פרטית היא מעידה על כיוון שלילי אליו הולכים חלקים בציונות הדתית שעדיין מתיימרת להיות הסמן והמצפן החינוכי של תלמידי ישראל. pic.twitter.com/YKrInhStJs
תלמידי ישיבה | למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה, צילום: פלאש 90, גרשון אלינסון
— Yanir Cozin - יניר קוזין (@yanircozin) March 9, 2020
אחרי פרסום הסרטון ברשת התחוללה סערה. ח"כ טיבי כתב בחשבון הטוויטר שלו: "למסיתים הייתה אורה ושמחה", והגיש תלונה לקצין הכנסת, שהעביר אותה למשטרת ישראל.
בישיבת ההסדר בשדרות מסרו בתגובה: "מדובר בסאטירה בטעם רע של תלמיד בודד בניגוד חמור לדעתה התורנית-חינוכית של הישיבה. השלט הורד באופן מיידי והאירוע טופל בחומרה".