נתניהו: הטענה שהייתי שותף להסתה נגד רבין- שקר

נתניהו הדף את הטענות לפיהן היה שותף בהסתה לרצח ראש הממשלה רבין: "לאורך השנים שעברו מאז הרצח אני שומע את הטענה הכוזבת שלפיה אני עמדתי בצד, שתקתי, לא הגבתי, אפילו עודדתי; אבל שקר שחוזרים עליו פעמים רבות לא הופך לאמת"

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/11/19 16:15 יב בחשון התשפ

נתניהו: הטענה שהייתי שותף להסתה נגד רבין- שקר
נתניהו , צילום: הדס פרוש, פלאש 90

ראש הממשלה בנימין נתניהו, נאם היום (א') בטקס האזכרה הממלכתי לזכרו של ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין, בדבריו הגיב לטענות כלפיו  כי היה שותף בהסתה שהובילה לרצח ראש הממשלה רבין לפני 24 שנים: "הוויכוח סביב הסכם אוסלו היה מהותי, תקיף ומעל לכל - לגיטימי והכרחי. מה שלא היה לגיטימי היה לכנות את יצחק רבין 'בוגד' או 'רוצח'. לאורך השנים שעברו מאז הרצח אני שומע את הטענה הכוזבת שלפיה כשחבר קנאים מתוך המחנה שהתנגד לאוסלו קרא כך לרבין - אני עמדתי בצד, שתקתי, לא הגבתי, אפילו עודדתי. שמעתי את הדברים גם פה, ליד קברו של רבין, בצורה מפורשת ומרומזת כמעט בכל אזכרה. אבל שקר שחוזרים עליו פעמים רבות לא הופך לאמת. הנה מה שאמרתי אז, מעל אינספור במות: לא, רבין הוא לא בוגד. הוא טועה, אבל הוא אינו בוגד".

נתניהו אף אמר קודם לכן בדבריו: "כולנו, ואני מדגיש – כולנו, כל חלקי העם, חייבים להכיר תודה ליצחק רבין על תרומתו לתקומת ישראל כמצביא וכמנהיג."

עוד הזכיר נתניהו:"בהפגנה בכיכר ציון אמרתי, 'לא עם הקריאות האלה, תירגעו'. בכנסת, חודש לפני הרצח, אמרתי: 'התופעה של כינוי מנהיגי ישראל בתואר בוגדים או רוצחים... אלה דברים שהיו פסולים תמיד'.

"אף שכיבדתי את רבין, ואינני אומר זאת מן השפה אל החוץ, חלקתי עליו. ניהלתי איתו פולמוס חריף, ואגב, לא בכל נושא. כשחתם על הסכם השלום עם ירדן גיביתי אותו במילים חמות. אבל ביחס להסכימי אוסלו, כן, ייצגתי חלק גדול מאוד בעם שהתנגד לתוצאות מדיניותה ממשלה, שביקר קשות את הממשלה. בדמוקרטיה, מותר ואפילו הכרחי למתוח ביקורת. אין אף גורם מעל הביקורת, ואני אומר זאת גם על רקע נושאים בכותרות היום. ביקורת אינה סכנה לדמוקרטיה".

נתניהו ביקר את הנסיון להאשים הרצח את מחנה הימין: "לפני 24 שנים קרה דבר נוסף. ניסיון לשייך במזיד למחנה שלם את מעשי השוליים הקיצוניים. קריאות כאלה - של בוגד, ובגידה, וקריאות לרצח - נשמעות גם היום. אבל לא עולה על דעתי שמישהו יאשים בכך את כל המחנה שמתוכו יוצאות קריאות אלו".

"אני מבקש להוסיף לדברים החשובים שאמר נשיא המדינה על הצורך להפריד בין הפולמוס הפוליטי למעשה הרצח. לפני חצי יובל שנים קרע ויכוח נוקב את החברה הישראלית. ראש הממשלה רבין ביקש להשיג שלום עם שכנינו הפלסטינים, אבל אצל הפלסטינים לא הייתה כוונה דומה. הם נסחפו אחר מחוללי הטרור שביצעו מעשי זוועה בחוצות המדינה. המרצחים הקיזו את דמם של חפים מפשע.

 

 

"יצחק רבין פעל לפי מצפונו. אני יודע את זה. הכרתי אותו, חיבבתי אותו גם. הפגישה הראשונה שהייתה לנו, לפני כמעט 45 שנים, בבית ראש הממשלה, כשפגשתי אותו יחד עם אבי ז"ל, כיבדתי אותו כי ידעתי שהוא פעל לפי מצפונו. הוא האמין שצריך לתת סיכוי לתהליך אוסלו. גם אני, כמנהיג האופוזיציה באותם ימים, פעלתי על פי צו מצפוני. הצגתי את הגישה שאמרה: אסור למסור לפלסטינים שטחים שישמשו אותם כבסיסי תקיפה נגדנו, בייחוד כשהם מסרבים להכיר בזכות קיומה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי".

 

 בטקס נשא דברים גם נשיא המדינה ראובן ריבלין: "לרגע אחד הצצנו לתוך התהום האפלה של השנאה והאלימות שרק הן עלולות להרוס את קיומנו. הרגע חלף. רצח רבין, שטלטל את כל אזרחי המדינה, הפך לנושא של מחלוקת חברתית כואבת וקשה. המעשה הנתעב התבצע על רקע חתימת הסכמי אוסלו.

 

בזיכרוננו נקשר המאורע כולו בשאלת ההסדר עם הפלסטינים ובמחלוקת הנוקבת בין ימין ושמאל. מחנה הימין הרגיש כי אצבע מאשימה מופנית אליו ואל כל מתנגדי הסכמי אוסלו. מחנה השמאל ראה עצמו קורבן של אותו אקדח שגדע לא רק את חייו של מנהיג דגול אלא גם את תהליך השלום עצמו. כיום, במרחק של 24 שנים, אולי הגיעה השעה להפריד בין הרצח לבין האמונות הפוליטיות שלנו. ואני רוצה לשאול, האם אנחנו מסוגלים לכך?".