התיק נגד ראש עיריית נתניה- נסגר

פרקליט המדינה הודיע כי התיק נגד מרים פיירברג בגין שוחד ייסגר מחוסר ראיות. סגן ראש העיר יוזמן לשימוע בחשד שביקש וקיבל טובות הנאה שונות כשוחד מבעלי עניין בתחום הנדל"ן בעיר

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/06/19 18:32 כ בסיון התשעט

התיק נגד ראש עיריית נתניה- נסגר
מרים פיירברג, צילום: מאיר ועקנין, פלאש 90

פרקליטות המדינה הודיעה היום לראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, על סגירת תיק החקירה בעניינה. בד בבד, הודיעה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה לסגן ראש העירייה, שמעון שר, כי היא שוקלת להעמידו לדין, בכפוף לשימוע, בגין עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.

כזכור, ראש עיריית נתניה נחקרה, בין היתר, בגין חשדות לפיהם פעלה בניגוד עניינים בהליכי תכנון ורישוי לטובת מקורביה ולטובתה, במסגרת טיפול העירייה במיזמי בנייה שונים. בין המיזמים היה "פרוייקט קורל", בו ראש העירייה עצמה רכשה קרקע לדירה. כן נחשדה פיירברג בכך שקיבלה שוחד במסגרת משא ומתן לרכישת שירותי בנייה במסגרת מיזם זה.

לאחר סדרת דיונים בראיות ומשמעותן, שהתקיימה בהשתתפות גורמי פרקליטות ומשטרה, במסגרתה נבחנו ממצאי החקירה בעניינה של ראשת העירייה, החליט פרקליט המדינה לאמץ את עמדת המשנה לפרקליט המדינה (עניינים פליליים) ועמדת המחלקה הכלכלית, לפיה הגם שראש העירייה לא נהגה כמצופה מאדם במעמדה, התמונה הראייתית שהתגבשה אינה מספיקה להביא להגשת כתב אישום בחשדות שנבחנו.

בחקירה,שנוהלה על ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, יחד עם רשות המיסים, סגן ראש העירייה נחקר בחשד לכך שביקש וקיבל טובות הנאה שונות כשוחד מבעלי עניין בתחום הנדל"ן בעיר, בהיותו יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה נתניה.

בעניינו של סגן ראש העירייה, שמעון שר, החליט מנהל המחלקה הכלכלית, על דעתו של המשנה לפרקליט המדינה (עניינים פליליים) לזמנו לשימוע. בכתב החשדות שנשלח לרב שר הוצגו לו החשדות כי ביצע שורה של עבירות לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים. 

על פי כתב החשדות, ביקש וקיבל סגן ראש העירייה תרומות למוסדות צאנז מבעלי עניין בנדל"ן בעיר נתניה, עת שכיהן שר כיושב ראש וועדת המשנה לתכנון ובנייה בשנים 2016-1998.

על פי כתב החשדות פנה שר לבעלי העניין, בבקשות התרומה, ביודעו שהם הגישו או צפויים להגיש בעתיד בקשות לאישור תכניות בנייה והיתרים לוועדת המשנה ומשכך יתקשו לסרב לבקשותיו לתרומה. כפועל יוצא מבקשותיו של שר, העבירו בעלי העניין למוסדות צאנז למעלה משלושה מיליון ש"ח.

עו"ד עמית חדד המייצג את שמעון שר מסר בתגובה: "לאחר 12 ימים במעצר, לאחר מאות שעות חקירה, ולאחר שהופנו נגד הרב חשדות שונים ומשונים שאין ביניהם לבין המציאות דבר, נותר כתב חשדות שעוסק בפנייה של הרב שר לאנשי עסקים בבקשה שיתרמו לבית יתומות, לבית חולים, ולמוסדות חסד אחרים, והכל מבלי שהוא קיבל עבור כך דבר. יש להצר על כך שאנו חיים בתקופה שבה בקשת צדקה לאחר היא עילה לחקירה פלילית. מכל מקום, אין לנו ספק שבסופו של דבר ולאחר שנשמיע את טענותינו בשימוע לא יישאר דבר מהמיוחס לרב שר".