השתמשו בביצים להכנת גלידה - ולקו בסלמונלה

ילדים אושפזו בבית החולים לאחר שלקו בסלמונלה. בדיקה הראתה שהשתמשו בביצים נגועות להכנת גלידה - ולקו במחלה. בחברה פרסמו את התאריכים החשודים

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/06/19 14:14 יז בסיון התשעט

השתמשו בביצים להכנת גלידה - ולקו בסלמונלה
היזהרו מסלמונלה. אילוסטרציה, צילום: פלאש 90

לא לשכוח לבדוק את התאריך. ילדים שהכינו גלידה ביתית והשתמשו בביצים של חברת 'יש מעוף', לקו במחלת הסלמונלה ואושפזו בבית חולים. משרד הבריאות פתח בחקירה.

חברת 'יש מעוף' פרסמה את התאריכים על האריזות בהן יש חשד להימצאות החיידק. מהחברה נמסר: "מתאריך 3.6.2019 לא שווקו כלל ביצים ממשקי החברה עם חותמת החברה ומדובר בביצים בכמות מועטה. על אף הזמן שעבר, מבקשת החברה מהצרכנים שלא לצרוך את הביצים המסומנות לעיל". התאריכים האחרונים לשימוש במקרר בביצים העלולות להיות נגועות הם ה-18 עד ה-20 ביולי.

הסלמונלה הוא חיידק המופיע במערכת העיכול, ונפוץ מאוד אצל בני אדם. ללא טיפול אנטיביוטי הוא מסוכן, אך תחת טיפול כזה סכנתו כמעט ולא קיימת. הוא עלול לעבור לבני אדם דרך ביצים מתרנגולות שלא חוסנו או טופלו כיאות.