94% מההומואים הדתיים היו תומכים בבית היהודי לולא התנגדותם לברית הזוגיות

בלעדי. בסקר של ארגון הו"ד נבדקו עמדותיהם של כ-760 הומואים דתיים. מהסקר עולה עוד כי רק 12% מהמצביעים לבית היהודי בבחירות הקודמות יצביעו לה בבחירות הקרובות

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 09/03/15 14:42 יח באדר התשעה

94% מההומואים הדתיים היו תומכים בבית היהודי לולא התנגדותם לברית הזוגיות
Shutterstock, צילום: Shutterstock

כשברקע הביקורת על עמדות חלק מחברי "הבית היהודי" על אמירות הומופוביות והתנגדותם למתן זכויות בחוק לזוגות ומשפחות חד-מיניים, נערך סקר רחב, מקיף וראשון מסוגו בקרב הומואים דתיים, חרד"ליים וחרדים. מהסקר עולים נתונים מפתיעים: 40% מההומואים הדתיים יצביעו למפלגות הדתיות- רק חצי מאחוז המצביעים למפלגות הדתיות בבחירות הקודמות. הרב רון יוסף, ראש ארגון הו"ד שהזמין את הסקר: "נתוני הסקר חושפים כי ההומואים הדתיים אינם 'קהל שבוי' בידי המגזרים מהם הם באו, וכי על המפלגות לגלות אוזן כרויה לצרכיהם וזכויותיהם".

בסקר השתתפו בסך הכל כ-760 הומואים דתיים, מתוכם כ-316 מהמיינסטרים הדתי לאומי, 188 המגדירים עצמם חרד"לים ו-256 המגדירים עצמם חרדים.

הנפגעת הגדולה מכל היא באורח צפוי מפלגת הבית היהודי לה הצביעו 38% מההומואים הדתיים המגדירים עצמם שייכים לציונות הדתית בבחירות הקודמות, ואילו עתה יצביעו לה רק כ-12% (או 20% יחד עם מפלגת "יחד"). ירידה דומה נרשמה בהצבעה ל"יהדות התורה"- מ-22% ל-9%, וכן לש"ס- מ-20% ל-8%. עם זאת, 30% עדיין מתלבטים (שיעורים בקרב הומואים המגדירים עצמם "דתיים-לאומיים" עומד אף על 40%).

באופן אירוני, ההצבעה ל"בית היהודי" חזקה יותר בקרב חוגים חרד"לים (21%) מאשר דתיים (14%), והליכוד אף הוא זוכה ל-18% מקולות החרד"לים. בקרב המצביעים החרדיים 30% מצביעים למפלגות חרדיות מובהקות (ש"ס-14%, יהדות התורה- 16%).

בקרב הומואים דתיים המשייכים עצמם לציונות הדתית, 82% הגדירו את מפלגת "הבית היהודי" הומופובית, ו-87% לא מאמינים שיתנו זכויות לקהילה הלהט"בית. 61% מייחסים זאת לכך שהמפלגה מקשיבה רק לרבנים מזרם מסוים והומופובי, 16% לחיבור עם "תקומה" ו-23% מייחסים זאת להומופוביה במסווה של פתיחות מזויפת. 94% (!) הסכימו כי היו מצביעים ל"בית היהודי" במידה והייתה תומכת בחוק "ברית הזוגיות" החד-מינית, הנותנת הכרה ושוויון זכויות מלא בתחום יחסי אזרח-מדינה ולא פוגעת בדיני המעמד האישי.

מבין ח"כ של "הבית היהודי" 31% לא היו רוצים לראות את מוט יוגב במפלגה, לאחר שאמר כי "הומוסקסואלים זו תופעה שראויה לרחמים, לא לעידוד". אחריו מופיע בצלאל סמוטריץ', שארגן את מצעד הבהמות בעבר, עם 28% שלא היו רוצים לראותו רץ לכנסת. ניסן סלומיאנסקי, שזכור באמירתו כי הומואים הורסים את העולם, מוצב במקום השלישי עם 14%. נתונים אלו ידועים גם ליו"ר המפלגה נפתלי בנט שסיכל בשעתו את כניסתו של המועמדות הרבנית יהודית שילת, שדווקא היא טרחה ונפגשה עם ארגון הו"ד.

לנשאלים הוצבו גם שאלות שלא קשורות לבחירות: 93% סוברים שיש למצוא פתרון הלכתי להומואים ולסביות דתיים במקביל לפתרון חברתי בחברה הדתית בפרט ובחברה הישראלית בכלל. 41% מייחסים את הומופוביה בציבור שומרי המצוות לאי הבנה במושגי יסוד, כמו ההבחנה בין משכב זכר להומוסקסואליות; 40% סבלו שההומופוביה נובעת מההימנעות מלפגוש הומואים דתיים ואת נציגיהם כמו ארגון הו"ד אליו פנו אלפי הומואים דתיים וחרדים; 14% מייחסים זאת להעדפה של טיפולי המרה כפתרון; 5% מייחסים את ההומופוביה כנובעת מפגיעה במצ'ואיזם או בגבריות.

78% דיווחו כי שמעו אמירה הומופובית בסביבתם הדתית הקרובה, הכוללת חברים, משפחה, בני ישיבה או מוסד חינוכי ורבנים, מלבד אלו שנשמעו בתקשורת. נתון מפתיע נוסף הוא כי 74% הצהירו כי הם מתכוונים לחיות או שכבר חיים בזוגיות חד-מינית דתית.

בסקר שנערך במהלך החודשיים האחרונים על ידי חברה מקצועית השתתפו כ-760 נשאלים. זהו הסקר הגדול והרחב ביותר שנערך אי פעם בקרב הומואים דתיים באופן סטטיסטי ומייצג.

הרב רון יוסף מסכם "הסקר מלמד כי אין מחד הצבעה מגזרית בקרב ההומואים הדתיים ומאידך הם מביעים את ביקורתם כלפי אמירות הומופוביות ודורשים פתרון הלכתי וחברתי כאחד. יש כאן ביקורת לא רק כלפי מפלגת "הבית היהודי" אלא על הציבור הדתי ומנהיגיו שלא מקשיבים להם כמו שהם מצפים" .