170 משפחות שפונו מגוש קטיף עדיין ללא פתרון קבע

עלות הסיוע למפוני גוש קטיף עד כה: למעלה מ 12 מיליארד ש"ח, פי שתיים מהערכות הראשוניות. אורי אריאל: "סיוע למגורשים התקדם אך לא הסתיים"

חדשות כיפה אפרת קרסנר, כיפה 30/12/15 09:24 יח בטבת התשעו

170 משפחות שפונו מגוש קטיף עדיין ללא פתרון קבע
דוברות אורי אריאל, צילום: דוברות אורי אריאל

ועדת השרים לעניין הסיוע למתיישבי גוש קטיף התכנסה אמש (ג') בפעם האחרונה לפני סגירתה. יו"ר וועדת השרים, אורי אריאל טען כי למרות שעברו שנים רבות תהליך הטיפול במגורשים לא הושלם: "הסיוע למגורשים התקדם אך לא הסתיים". לדבריו במהלך השנים השקיעה המדינה סכומים לא מבוטלים, ולהערכתו עד היום התקציב שהושקע הוא כ-12 מיליארד ש״ח, וזאת ללא חישוב ערך הקרקעות. לדבריו מדובר ביותר מפי שתיים מההערכות הראשוניות שהוצגו בעבר על ידי ראש הממשלה דאז אריאל שרון ז"ל.

אריאל הדגיש כי המחיר הגבוה אותו שילמו המגורשים, לא יכול להתחלף בפיצוי כספי: "המחיר הכלכלי שנגרם מהגירוש הוא כאין וכאפס לטלטלה הרגשית והנזק הנפשי שנגרם למגורשים ומשפחותיהם".

עוד עולה מהנתונים כי נותרו 170 משפחות שטרם נכנסו לבתי קבע, אולם בשנתיים האחרונות עלה קצב המעבר לבתי קבע בצורה דרמטית. במהלך חודש יולי 2013 סיימו את הטיפול 571 משפחות וכיום, בסוף שנת 2015, עומד הנתון על 920 משפחות אשר השלימו את הטיפול ונכנסו למבני קבע. סך הגידול בסיום הטיפול של המשפחות עומד על 61%.

מעבר לכך הוחלט בישיבת הוועדה על המשך הסיוע הממשלתי, בעיקר לאותן קהילות אשר טרם מצאו פתרונות של דיור קבע. כך למשל הוחלט על תקצוב של כ-40 מיליון ₪ לרשויות המקומיות שקלטו מפונים. ובנוסף, כל ישוב חדש של מפונים קיבל תקציבים לעוגני קליטה חברתיים ותעסוקתיים.

לדברי אריאל חלה התקדמות רבה אך המשימה לא תמה. "אני שמח על ההתקדמות שעשינו אך עדיין ישנן בעיות שטרם נפתרו. ממשלת ישראל אחראית על כל מגורש ומגורשת. למרות הפסקת פעילותה של מנהלת תנופה אנחנו ממשיכים את הסיוע במשרד החקלאות ולא ננוח ולא נשקוט עד שהבעיות יפתרו״.