מדריך התיירות הגרמני Worth a Journey פרסם את רשימת 100 הפארקים היפים בעולם לשנת 2026. בדירוג, שנוצר מתוך למעלה ממיליון אתרים שנבדקו ברחבי העולם, מופיעים שני פארקים בישראל: רמת הנדיב שמוצבת במקום ה-63 ברשימה ופארק הירקון במקום ה-67.
הרשימה נוצרה על ידי המדריך באמצעות ביקורות ונתוני מבקרים וגם ביקורים פיזיים בחלק מהמקומות שנבדקו. בדירוג היוקרתי מופיעים כמה מהפארקים המפורסמים בעולם כמו הסנטרל פארק בניו יורק וההייד פארק בלונדון, ולצידם כאמור גם שני נציגים מישראל.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
פארקים ענקיים בלב הארץ
רמת הנדיב נמצאת בדרום הכרמל סמוך לזכרון יעקב ומשתרעת על שטח ענק של כ-4,500 דונם. בשנת 1954 הברון בנימין אדמונד דה רוטשילד ורעייתו נקברו בשטח הפארק, ועד היום משפחת רוטשילד והקרן שהקימה דואגות ומממנות את טיפוחו. בשטח הפארק ניתן למצוא מגוון מסלולי טיול ואתרים ארכאולוגיים.
פארק הירקון משתרע לאורך נחל הירקון בתל אביב-יפו, ושטחו כ-4,000 דונם. הפארק נפתח בשנת 1951 ולאחר מכן נקרא על שם יהושע רבינוביץ, ראש עיריית תל אביב-יפו בשנים 1969-1974. הוא משלב מדשאות, אגמי נוי שמאפשרים שיט ומתחמי הופעות ענק.

מנכ"לית רמת הנדיב, חלי יעקבס, הגיבה לבשורה בהתרגשות: "הבחירה ברמת הנדיב כאחד מ-100 הפארקים הטובים בעולם היא מקור לגאווה ישראלית. משמח במיוחד לראות את רמת הנדיב ניצבת בשורה אחת עם פארקים מהידועים בעולם".