יואב אדומי, ממייסדי מפלגת "המילואימניקים" של יועז הנדל והמועמד במקום החמישי ברשימה המאוחדת עם ירון זליכה, פרסם בעבר התבטאויות שבהן הביע הבנה לסרבני שירות. הדברים עומדים בניגוד לעמדת המפלגה כיום, שמציבה במרכז סדר היום שלה את הדרישה לגיוס לכולם ולמאבק בהשתמטות.
ביקורת חריפה על ההתנהלות ברצועה
לפי פרסום של עמית סגל, אדומי כתב לפני 7.10 כי הוא "מבין את הסרבנים" ואת הדילמה שלהם. באותן התבטאויות הביע ביקורת חריפה על התנהלות ישראל ברצועת עזה, השווה בין מצבם של ילדים בעזה לבין ילדים בעוטף עזה, ואף האשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בהרס ישראל.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו

ההתבטאויות שפורסמו נגעו גם לסוגיות דת ומדינה. לפי הפרסום, אדומי הביע התנגדות לגרעינים תורניים ולדוכני תפילין, והביע אכזבה מכך שבנו בן ה-13 התחיל לצום, תוך שכתב: "ככה זה מחלחל". עוד הביע תמיכה בהענקת פרס ישראל לשקמה ברסלר ולפעילי מחאה נוספים, שלדבריו "מבצעים תפקיד היסטורי", ושיבח את העיתונאי ישראל פריי במילה: "מלך!".
במפלגה מסבירים: "חל שינוי בעמדותיו"
במפלגת המילואימניקים התייחסו לעברו של אדומי והדגישו כי מאז 7 באוקטובר חל שינוי בעמדותיו. בתגובה נמסר: "רס"ן יואב אדומי היה פעם שמאלני, מאז ה-7/10 הוא סמג"ד שלחם בחזית מעל 550 ימי מילואים, והיום הוא איש ימין במפלגה שנלחמת בגוש ההשתמטות ודורשת גיוס לכולם."
אדומי הוא ממייסדי המפלגה בראשות יועז הנדל, וזכה במקום הראשון בפריימריז שנערכו בה. לאחר האיחוד עם מפלגתו של ירון זליכה, הוצב במקום החמישי ברשימה המשותפת. כעת, התבטאויות העבר שלו מציפות שאלות על הפער בין עמדותיו באותה תקופה לבין המסרים שמפלגת המילואימניקים מקדמת כיום בנושא השירות הצבאי.