המצב המיוחד בעורף יוארך עד אחרי הבחירות: "סבירות גבוהה לתקיפה"

השרים יצביעו על הצעת שר הביטחון להאריך את ההכרזה על מצב המיוחד בעורף ברחבי הארץ עד 3 בנובמבר. במערכת הביטחון מזהירים מפני איום מתמשך על האוכלוסייה האזרחית, בעיקר מצד איראן ולבנון. ההחלטה תובא לאישור במשאל טלפוני דחוף, ובהמשך תידרש גם הסכמת ועדת החוץ והביטחון

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/10/26 10:40 ד בחשון התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

הממשלה צפויה לאשר את בקשת שר הביטחון ישראל כ"ץ להאריך את תוקף המצב המיוחד בעורף, כך שיישאר בתוקף גם בתקופת הבחירות. מזכיר הממשלה, יוסי פוקס, העביר לשרים את ההצעה להצבעה במשאל טלפוני דחוף. לפי המסמך, ההכרזה הנוכחית צפויה לפוג ב-20 באוקטובר, וההארכה המבוקשת נועדה להשאיר את ההסדר בתוקף עד 3 בנובמבר.

המצב המיוחד בעורף יוארך עד אחרי הבחירות

בדברי ההסבר להצעה נכתב כי לנוכח חוסר הוודאות הביטחוני, בדגש על הזירות האיראנית והלבנונית, קיימת לפי הערכת גורמי הביטחון "עדיין סבירות גבוהה" שתתרחש התקפה על האוכלוסייה האזרחית. עוד צוין כי לקראת מועד סיום ההארכה תתקיים הערכת מצב מחודשת, ובהתאם לה יוחלט אם יש צורך בהארכתה פעם נוספת. המהלך כפוף גם לאישור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

המצב המיוחד בעורף יוארך עד אחרי הבחירות: "סבירות גבוהה לתקיפה"
מתקפה, ארכיון, צילום: דובר צה"ל

ההכרזה על מצב מיוחד בעורף נכנסה לתוקף ב-28 בפברואר 2026, עם תחילת מלחמת "שאגת הארי" נגד איראן, ומאז הוארכה כמה פעמים בהחלטות ממשלה. היא מעניקה לפיקוד העורף סמכות להטיל מגבלות, בין היתר על קיום לימודים והתקהלויות, אם המצב הביטחוני מחייב זאת.