איזנקוט דורש לפתוח חקירה פלילית נגד נתניהו: "מיידית ומקיפה"

גדי איזנקוט תוקף את נתניהו בעקבות תחקיר שצפוי להתפרסם בסוף השבוע, שעוסק ב"סילופים" לכאורה - שנתניהו ערך במסמך שהועבר למבקר המדינה. הוא קורא ליועמ"שית לפתוח בחקירה פלילית ולבדוק את הפערים בין המסמכים המקוריים לבין החומרים שהוצגו

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/10/26 20:00 כו בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

יו"ר מפלגת ישר! והמועמד לראשות הממשלה, גדי איזנקוט, תקף הערב (ד') את ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות תחקיר ynet שיפורסם בסוף השבוע הקרוב. לפי איזנקוט, התחקיר עוסק ב"סילופים" במסמך שהעביר נתניהו למבקר המדינה בנוגע ל-7 באוקטובר. בעקבות הדברים קרא איזנקוט ליועצת המשפטית לממשלה "להיכנס לעובי הקורה ולהורות על פתיחה בחקירה פלילית מיידית ומקיפה".

"להורות על פתיחה בחקירה פלילית מיידית ומקיפה"

"מי שמשקר, לא ראוי למחירים ששילמנו. לא יוכל לתקן אחרי האסון. לא ראוי להנהיג את ישראל", הוסיף. "3 שנות ניסיון לברוח מאחריות. להשכיח את האסון. לחמוק מהאמת. ניסיון בוטה לשכתב את ההיסטוריה על גבם של הנופלים, הפצועים ומשפחותיהם ועל חשבון עתיד ישראל. מי שסילף מסמכים ושיבש עדויות חייב לתת על כך את הדין. חקר האמת הוא אינו פריבלגיה - הוא התנאי להשבת האמון ולמניעת האסון הבא", סיים את דבריו.

איזנקוט דורש לפתוח חקירה פלילית נגד נתניהו: "מיידית ומקיפה"
איזנקוט קורא לפתוח בחקירה פלילית, צילום: פלאש90 וקנבה

תחקיר חדש של ynet וידיעות אחרונות שיפורסם בסוף השבוע מציג פערים משמעותיים בין המסמכים המקוריים שנכתבו במערכת הביטחון ערב 7 באוקטובר לבין החומרים שהציג ראש הממשלה בנימין נתניהו למבקר המדינה. לפי התחקיר, בעוד נתניהו מציג את עצמו כמי שדרש לפעול נגד הנהגת חמאס ונבלם בידי מערכת הביטחון, במסמכים המקוריים מופיעות המלצות חוזרות מצד בכירי המערכת לנקוט פעולות התקפיות.

עוד עולה מהתחקיר כי בחלק מהמקרים הושמטו מהגרסה שהוצגה למבקר המדינה המשכים של הערכות ואזהרות שנכללו במסמכי המקור. בין היתר, נטען כי הושמטו אזהרות מפני התרחבות של עימות בזירה הפלסטינית ללבנון ומעורבות של איראן וחיזבאללה. התחקיר צפוי להציג את המסמכים זה לצד זה ולבחון את הפער בין התמונה שמציג נתניהו בנוגע למדיניותו ערב המלחמה לבין התיעוד המקורי של הדיונים וההתרעות שקיבל.