טלטלה בבורסה בתל אביב: המדדים צנחו לשפל של חודשים

המסחר בתל אביב ננעל בירידות חדות, כשמדדי ת"א 35 ות"א 125 איבדו 2.4% וירדו לרמות שלא נראו מאז ינואר. במקביל התחזק הדולר מול השקל

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/10/26 18:17 כו בתשרי התשפז

עקבו אחרינו בגוגל

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום בירידות חדות, כאשר מדדי ת"א 35 ות"א 125 איבדו 2.4% מערכם. מדובר ברמה הנמוכה ביותר שנרשמה במדדים מאז חודש ינואר, בתום יום מסחר שלילי במיוחד בשוק המקומי.

הדולר מתחזק

במקביל לירידות החדות בבורסה, הדולר התחזק מול השקל ונסחר בשער של 3.07 שקלים. המשמעות היא שהמטבע הישראלי נחלש מול הדולר. התחזקות כזו עשויה להשפיע בהמשך גם על מחירי מוצרים מיובאים ושירותים שמושפעים מהמטבע האמריקני.

טלטלה בבורסה בתל אביב: המדדים צנחו לשפל של חודשים
הבורסה בשפל, אילוסטרציה, צילום: Danny,Shutterstock

גם מי שאינו מחזיק מניות באופן ישיר עשוי להרגיש את התנודות בשוק, מאחר שחלק מכספי הפנסיה, קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של הציבור מושקעים בשוק ההון. עם זאת, מדובר בחסכונות שנמדדים לאורך זמן, ולכן יום אחד של ירידות חדות אינו מעיד בהכרח על התשואה שתירשם בהמשך.