חודש לאחר שאותרו בארגנטינה בתום מסע חיפושים מסביב עולם: מלי וליאל יהלומי, האם והבת ממודיעין שנעלמו באוסטריה, נעצרו לפני זמן קצר בנמיביה בחשד להחזקת דרכונים מזויפים, כך על פי פרסום של "ישראל היום". בישראל מעריכים כי המשטרה תתבקש להצטרף לחקירה.
כזכור, מלי יהלומי ובתה ליאל, שנעלמו במהלך שהותן באירופה, אותרו לאחר כשבוע של חיפושים בבואנוס איירס שבארגנטינה, לאחר שעשו את דרכן מאוסטריה דרך גרמניה. נציג משטרת ישראל בדרום אמריקה פגש אותן, וידא כי הן בריאות ופועלות מרצונן, ובמשטרה אמרו כי הן אינן חשודות בדבר.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
בין הסיבות להחלטה של מלי לעזוב היה מצבה הכלכלי
לאחר האיתור נמסר כי האינדיקציה לכך שהשתיים נמצאות בארגנטינה התקבלה כמה ימים קודם לכן, וכי הן ככל הנראה לא ידעו שמתנהל אחריהן חיפוש. בעקבות האיתור הודיעה המשפחה כי תחזיר לציבור את 260 אלף השקלים שנתרמו לצורך החיפושים.
לפי גורם המעורה בפרטים, אחד הרקעים המרכזיים להחלטה של מלי לעזוב היה מצבה הכלכלי. לדבריו, היא התמודדה עם חובות של יותר מ-200 אלף שקלים שהלכו ותפחו בשל הריביות. מלי אף השלימה תואר שני וקודמה בעבודתה בבנק בניסיון לשפר את מצבה, אך לפי הגורם גם השינויים הללו לא הצליחו להוציא אותה מהמצוקה הכלכלית.