טיסות החילוץ מדובאי שוב עומדות בסימן שאלה: השב"כ ממשיך לדרוש הצבת מכונות שיקוף למזוודות בנמל התעופה בדובאי, אך באיחוד האמירויות מתנגדים לכך. לפי דיווח בחדשות 12, הטיסות שתוכננו למחר (ב') מבוטלות, והוויכוח בין הצדדים מאיים להחריף את המשבר סביב החזרת הישראלים שנתקעו באמירויות.
לא מדובר במתיחות חדשה
כזכור, הדרישה הישראלית מגיעה בעקבות האירוע הביטחוני החמור שהתרחש בשבוע שעבר בטיסת פליי דובאי. בעקבות האירוע הוחלט להשעות את טיסות החברה לישראל, ובהמשך הן בוטלו עד להודעה חדשה. במקביל, חברות תעופה ישראליות החלו להפעיל טיסות חילוץ מיוחדות מדובאי, תחת אבטחה כבדה, כדי להחזיר לישראל את הישראלים שנותרו שם. אלא שכאמור בעקבות המחלוקת - טיסות החילוץ שתוכננו למחר לא יצאו בשלב זה.
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו

המתיחות בין הצדדים אינה חדשה. עוד לפני האירוע בטיסת פליי דובאי עלו חששות ביטחוניים סביב קו דובאי-תל אביב. חברות התעופה הישראליות טענו אז כי השב"כ לא אישר להן לנחות באיחוד האמירויות בשל סיכונים ביטחוניים, בעוד שחברות זרות כמו פליי דובאי ואיתיחאד המשיכו להפעיל את הקו.
"ניצול של הפיגוע לצרכים פוליטיים"
במקביל למשבר הביטחוני התפתח גם עימות מדיני בין ישראל לאיחוד האמירויות. מקורב לממשל האמירתי תקף ביום שישי את התנהלות ישראל וטען כי "האמירותים מרגישים שלנגד עיניהם יש ניצול של הפיגוע לצרכים פוליטיים".
לדבריו, "ישראל מדברת על 'טיסות חילוץ' של ישראלים וזה נותן תחושה שמדובר במדינה שיש בה מלחמה או משבר - וזה לא המצב". גורם בפליי דובאי הוסיף כי החברה ביקשה לשוב לטוס כבר למחרת, אך לטענתו "אילצו אותנו לבטל טיסות עד ה-15.10". בשלב זה, פליי דובאי אכן עצרה את הטיסות לתל אביב עד להודעה חדשה.