הלב נשבר: נקבע מותו של הילד שנדבק באמבה בכנרת

משרד הבריאות עדכן בצער כי הילד בן ה-9, שאושפז ברמב"ם לאחר שלקה בדלקת מוחית בעקבות הידבקות באמבה הנדירה, מת בבית החולים. בבדיקה נמצא כי מדובר ב-Naegleria fowleri

חדשות כיפה חדשות כיפה 24/09/26 15:33 יג בתשרי התשפז | עודכן בתאריך 24/09/26 15:40

עקבו אחרינו בגוגל

כשבועיים וחצי לאחר שאושפז במצב קשה, משרד הבריאות עדכן היום (ה') כי הילד בן ה-9 שנדבק באמבה הנדירה מסוג Naegleria fowleri נפטר בבית החולים רמב"ם. כזכור, הילד אושפז לאחר שלקה בדלקת מוחית, והיה מורדם ומונשם במחלקת טיפול נמרץ.

פחות מ-500 מקרים דווחו

בדיקה שנערכה במעבדות משרד הבריאות אישרה כי מדובר באמבה מסוג Naegleria fowleri. מחקירה אפידמיולוגית עלה כי הילד שחה בחוף כורסי בכנרת כשבוע לפני אשפוזו. האמבה נדירה ביותר, ובמקרים נדירים היא עלולה לגרום לזיהום קשה במערכת העצבים המרכזית.

הלב נשבר: נקבע מותו של הילד שנדבק באמבה בכנרת
כנרת, אילוסטרציה, צילום: Michael Giladi,Flash90
נופשים בחוף כורסי
חוף כורסי, צילום: אושרי בן דור, איגוד ערים כינרת

מדובר במחלה נדירה מאוד. לפי משרד הבריאות, בעולם דווחו פחות מ-500 מקרים, ובישראל אובחנו בשנים האחרונות שלושה מקרים. האמבה מצויה בעיקר במקורות מים מתוקים וחמים, וההדבקה עלולה להתרחש כאשר מים המכילים את האמבה נכנסים דרך האף ומשם מגיעים למוח.

נדירה - אך עלולה להתקדם במהירות

חשוב להדגיש כי המחלה אינה נגרמת משתיית מים ואינה עוברת מאדם לאדם. משרד הבריאות ממליץ בעת רחצה במים מתוקים וחמים להימנע ככל האפשר מכניסת מים לאף, במיוחד בקפיצה, בצלילה או בהכנסת הראש למים. כמו כן מומלץ להימנע מחפירה או מערבול של הקרקעית במים רדודים, שבהם האמבה עלולה להימצא בריכוז גבוה יותר.

המחלה אמנם נדירה מאוד, אך עלולה להתקדם במהירות. לאחר חשיפה למים מתוקים וחמים, הופעת חום, כאב ראש משמעותי, בחילות או הקאות, ובמיוחד קשיון עורף, בלבול, ישנוניות חריגה או שינוי במצב ההכרה, מחייבת פנייה רפואית דחופה וציון החשיפה למים.