בעקבות חרם על מוצרים מההתנחלויות, בישראל החליטו: מגרשים את בריטניה

שר החוץ גדעון סער הודיע על שורת צעדי תגובה נגד הסנקציות של בריטניה - בהם סגירת הקונסוליה הבריטית בירושלים, הפסקת הכשרת כוחות הרשות וסירוב להכניס לישראל 12 בריטים המעורבים בפעילות אנטי־ישראלית

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/09/26 17:50 כו באלול התשפו

עקבו אחרינו בגוגל

ישראל משיבה לבריטניה בצעדים חריפים: שר החוץ גדעון סער הודיע היום (ג') על שורת צעדי נגד בעקבות הסנקציות החדשות שהכריזה ממשלת הלייבור נגד ישראל וההתיישבות ביהודה ושומרון. בין הצעדים: סגירת הקונסוליה הבריטית בירושלים, סילוק נציגים בריטים ממרכז הסיוע הבינלאומי לעזה והפסקת פעילות בריטית להכשרת כוחות הרשות הפלסטינית.

"אין לנו דבר נגד העם הבריטי"

המהלך הישראלי מגיע לאחר שבריטניה הודיעה על החרפת הצעדים נגד ישראל, בהם סנקציות על חברות ויחידים הקשורים להתיישבות, הגבלות על סחר במוצרים מההתנחלויות והרחבת מגבלות בתחום הנשק. בריטניה ומדינות נוספות טענו כי הבנייה באזור E1 עלולה לפגוע באפשרות להקמת מדינה פלסטינית. סער דחה את הטענות ואמר כי לא התקבלה החלטה חדשה בנושא E1 וכי התהליך הנוכחי החל לפני יותר משנה.

בעקבות חרם על מוצרים מההתנחלויות, בישראל החליטו: מגרשים את בריטניה
סער. מתחיל לעבוד, צילום: פלאש 90. תומר נאוברג
שר החוץ הבריטי אד מיליבנד
שר החוץ הבריטי אד מיליבנד, צילום: repic,Shutterstock

סער תקף בחריפות את ממשלת הלייבור והאשים אותה בהתערבות בענייניה של ישראל ובמערכת הבחירות במדינה. לדבריו, ההחלטה הבריטית התקבלה ערב ראש השנה היהודי מטעמים פוליטיים פנימיים, לקראת ועידת מפלגת הלייבור. הוא הדגיש כי "אין לנו דבר נגד העם הבריטי", אך טען כי הממשלה המכהנת בלונדון פועלת באופן שיטתי נגד ישראל ומותירה לישראל "שום ברירה אלא להגיב".

גם הרשות הפלסטינית לא חסינה

במסגרת צעדי התגובה, ישראל תמנע גם את כניסתם של 12 נבחרי ציבור ואזרחים בריטים שלטענת הממשלה מעורבים בפעילות אנטי־ישראלית ואנטישמית או שוללים את עצם קיומה של מדינת ישראל. סער הזהיר כי גם הרשות הפלסטינית לא תהיה חסינה מצעדים ישראליים, והבהיר כי מדינות נוספות שיפעלו נגד ישראל עלולות להתמודד עם תגובה דומה.

שר החוץ טען כי הצעדים הבריטיים הם חלק מרצף של החלטות שקיבלה ממשלת הלייבור מאז עלייתה לשלטון, ובהן הכרה במדינה פלסטינית, סנקציות נגד שרים ואזרחים ישראלים והגבלות בתחום הביטחוני. "מי שפועל נגד ישראל - ישראל תפעל נגדו", הצהיר סער. "צעדים נגד ישראל לא יישארו ללא תגובה".