דיווח חריג: חשד לירי רקטות לעבר תחנת כוח בגרמניה - נגרם נזק

בגרמניה בודקים האם הפיצוצים בתחנת כוח פחמית במדינת ברנדנבורג שבמזרח גרמניה נגרמו מרקטות מאולתרות. במקום נמצאו גם מטענים ונגרם נזק לקווי חשמל. ההערכה - רוסיה מעורבת

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/09/26 19:11 יט באלול התשפו

במדינת ברנדנבורג שבמזרח גרמניה בודקים אם הפיצוצים בסמוך לתחנת הכוח והנזק לתשתית החשמל במקום נגרמו כתוצאה ממתקפה מכוונת, שכללה על פי החשד רקטות מאולתרות עתירות חומר נפץ. במקום נמצאו על פי הדיווחים גם מטענים שלא התפוצצו, אך ככל הנראה היו אמורים להיות חלק מאותה מתקפה.

מתקפה חריגה על אדמת גרמניה

בכלי תקשורת מקומיים דווח כי המתקפה כללה פיצוץ ושימוש ברקטות מאולתרות במטרה לגרום להפסקת חשמל נרחבת. המשטרה אישרה כי אותרו בזירה חפצי תבערה שלא התפוצצו וחבלנים הוזעקו לטפל בהם, אך לא פירטה את היקף הנזק. עם זאת, במשטרה הכחישו רשמית את הדיווחים שלפיהם נעשה במקום שימוש ברקטות.

דיווח חריג: חשד לירי רקטות לעבר תחנת כוח בגרמניה - נגרם נזק
תחנת כוח בגרמניה, צילום: com,Shutterstock

בגרמניה לא מדווחים בינתיים מי עומד מאחורי המתקפה, אך ההערכה היא כי רוסיה מעורבת באירוע החמור. האירוע מתרחש שעות לפני שהממשלה בגרמניה צפויה להאשים את רוסיה באופן רשמי בתקרית החריגה שבה אותר בחודש שעבר רחפן נפץ סמוך למטוס מטען אוקראיני עמוס בתחמושת צבאית, בנמל התעופה בלייפציג.

גם בפולין חוקרים חשד לחבלה מכוונת מצד סוכנויות ביון זרות, בעקבות שריפה שפרצה במפעל בעיר סקרז'יסקו-קמיינה, המייצר כטב"מים עבור צבא אוקראינה. שר הפנים הפולני, מרצ'ין קיירווינסקי, הבהיר כי הממצאים מצביעים על מעשה חבלה יזום, שגרם לנזק המוערך בכ-15 מיליון זלוטי (כ-4 מיליון דולר).