גל תקיפות חריג הרעיד היום (ג') את העיר עזה לאחר שכוח מיוחד נחשף במהלך פעילות שהתבררה כמבצע ללכידתתו של מחבל בכיר בחמאס. זמן קצר לאחר מכן, שר הביטחון ישראל כ"ץ אישר בקולו כי ישראל לכדה מחבל בכיר בחמאס. לפי דיווחים פלסטיניים, המחבל הבכיר שנלכד הוא מועין אל-עראביד, מפקד מנגנון הפנים של חמאס. המחבל הובא פצוע לאחד מבתי החולים בישראל.
"ראש השב"כ" של חמאס נלכד
בהודעה שנשא שר הביטחון מנתיב העשרה, אמר: "זו המדיניות שלנו: לא מחכים לאיומים, אלא רודפים את מחבלי החמאס, מסכלים אותם ומשמידים את תשתיות הטרור שלהם; התגובה לכל שיגור מעזה תהיה עוצמתית וברורה. המבחן לא יהיה בשיגורים שלהם אלא בתגובה שלנו - והיא תהיה קשה".
אוהבים אוכל טוב? הצטרפו עכשיו לקבוצת הוואטסאפ שלנו
ראש הממשלה התייחס גם הוא למבצע ומר: "אני מברך את שב"כ וצה"ל שבפעולה נועזת עצרו היום את ראש מנגנון ביטחון הפנים של חמאס בסמוך לביתו בעזה. הוא אחד מראשי חמאס הבכירים ביותר, והיה אחראי על הסתרת ושינוע חטופינו, על הסתרת בכירי חמאס ועל בניין הכוח וניסיונות שיקום היכולות של ארגון הטרור. לאחרונה הוא עסק בניסיונות להשיב את המשילות של חמאס בעזה, בהונאה בסוגיית פירוז הרצועה וסייע בביצוע פעולות טרור נגד כוחותינו ואזרחינו. ההנחיה שלי ברורה: מדינת ישראל תמשיך לרדוף את כל ראשי החמאס ואת כל מי שלקח חלק בטבח 7 באוקטובר".
נמלטו בחסות צה"ל
לפי דיווחים פלסטיניים, הכוח שביצע את הפעולה המיוחדת הוא אחד המיליציות המקומיות המתנגדות לחמאס, שנכנסה לאזור מערב העיר על גבי אופנועים. על פי אותה גרסה, אנשי המיליציה פעלו להגיע אל אותו בכיר בחמאס - ראש הביטחון הכללי של ארגון הטרור. במהלך הפעולה נפתחה לעברם אש מאסיבית, והם נקלעו למצב שהקשה עליהם להיחלץ מהאזור. לפי הדיווחים, בעקבות המצב התבצעו תקיפות אוויריות באזור, שלכאורה סייעו לאנשי המיליציה להימלט מהמקום.