סערת הפרמדיקית: הרב אליהו מגבה את חיילי ההסדר שנשלחו למעצר

הרב אליהו העניק גיבוי ללוחמי גדוד רותם, תלמידי ישיבות ההסדר, שנשלחו למחבוש לאחר שסירבו לעלות לנמ"ר עם פרמדיקית: "אם צה"ל רוצה לנצח, הוא צריך לדעת לכבד את החיילים שלו ואת הערכים שלהם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/09/26 09:26 יט באלול התשפו

הרב שמואל אליהו העניק גיבוי ללוחמי גדוד רותם בחטיבת גבעתי, תלמידי ישיבות ההסדר, שנשלחו למחבוש לאחר שסירבו להשתתף בפעילות מבצעית שבה הייתה אמורה להצטרף פרמדיקית לנגמ"ש נמ"ר. בשיחה שקיים עם הלוחמים אמש, חיזק הרב את עמדתם ואת רצונם לשמור על אורח חייהם הדתי. "אני רוצה לומר לכל החיילים הגיבורים שלא עלו על הנמ"ר שיש בתוכו פרמדיקית, אנחנו גאים בכם, פשוט גאים בכם", אמר הרב אליהו.

"צה"ל צריך לדעת לכבד את החיילים"

בדבריו הבהיר הרב כי מבחינתו, הסוגיה אינה מסתכמת בשמירה על הרמה הרוחנית של אותם לוחמים, אלא נוגעת גם לאופן שבו צה"ל מתייחס לערכיהם של משרתיו. "אני אומר את זה לא רק כדי לשמור על הרמה הרוחנית שלכם, אלא כדי שזו תהיה הרמה הרוחנית של צה"ל כולו. אם צה"ל רוצה לנצח, הוא צריך לדעת לכבד את החיילים שלו ואת הערכים שלהם", אמר.

סערת הפרמדיקית: הרב אליהו מגבה את חיילי ההסדר שנשלחו למעצר
הרב שמואל אליהו, צילום: David Cohen/Flash90

הרב אליהו התייחס גם לשילוב נשים בתוך כלים משוריינים במהלך פעילות מבצעית, וטען כי מדובר בסוגיה שיש לה השלכות מעבר לשאלה ההלכתית. "הכנסת פרמדיקית לנמ"ר היא פתרון קל שפוגע בלחימה, פוגע בכבוד של החיילים והחיילות, ופוגע בעתיד של צה"ל ובשילוב החרדים", אמר. לדבריו, העובדה שחיילים נדרשים לשהות, לישון ולהתפנות בתוך כלי סגור פוגעת בצניעות ובמיקוד המבצעי.

בהמשך טען הרב כי הסוגיה כבר הובאה בעבר בפני הדרגים הבכירים ביותר במערכת הביטחון, והדגיש כי לעמידתם של הלוחמים עשויות להיות השלכות על חיילים נוספים. "בזכותכם הרבה חיילים מסורתיים שלא למדו להיאבק על אמונתם ירוויחו, וכך גם אלפי בנות שנזרקות למצבים כאלה וצניעותן נפגעת. במאבק שלכם אתם מגינים על אלפים", אמר. בסיום דבריו פנה ישירות ללוחמים: "אל תחזרו בכם בשום אופן".

דבריו של הרב אליהו מגיעים על רקע הסערה הציבורית סביב ענישת הלוחמים, שזכתה בימים האחרונים לגיבוי מצד רבנים ואנשי ציבור. גם מועצת איגוד ישיבות ההסדר התייחסה לפרשה וטענה כי קדמה לאירוע תקופה של משבר אמון בין הלוחמים לפיקוד, לצד ביקורת על הענישה. מנגד, באיגוד הדגישו כי גם במצב כזה מוטלת על החיילים החובה לשמור על שרשרת הפיקוד ולציית לפקודות מבצעיות שאושרו על ידי הגורמים המוסמכים.