חוקרות המשטרה שליוו את חקירת רצח בניהו רזי חושפות לראשונה את הרגעים הקשים שליוו את פענוח הפרשה, בה נאשמים צעירים וקטינים במעורבות ברצח שאירע בירושלים. לדבריהן, כבר בשעות הראשונות עלה חשד כי מדובר באירוע שתוכנן מראש, לאחר שהמעורבים הצטיידו בסכינים ובאמצעי תקיפה לפני שהגיעו לדירה שבה נרצח רזי.
"אף אחד לא אמר את השם שלו"
רס"מ שלומציון מרקס, מצוות החקירה, סיפרה כי אחד הדברים שעוררו את תשומת לב החוקרים היה השתיקה סביב אביאור ששון. "כולם ידעו שהוא דומיננטי - ואף אחד לא אמר את השם שלו. כשכמה חשודים שותקים בדיוק על אותו אדם, אתה מבין שיש לכך משמעות", אמרה.

לדבריה, במהלך החקירה התברר כי נעשה לכאורה ניסיון לתאם גרסאות בין המעורבים עוד לפני מעצרם. החוקרים גם מצאו, לטענתם, כי הודעות איום שנשלחו סמוך לרצח, לצד ההתארגנות המוקדמת וכלי התקיפה, חיזקו את החשד שמדובר במעשה מתוכנן ולא בקטטה שהתפתחה.
"לא ראינו הבעת חרטה"
החוקרות תיארו את האווירה בחדרי החקירות כקשה במיוחד. "אף אחד לא שאל מה עם בניהו או עם המשפחה שלו", סיפרה מרקס. "אדם איבד את חייו, אבל אצל חלק מהחשודים לא ראינו הבעת חרטה". רפ"ק הילה זקן הוסיפה כי בשלב מסוים חלק מהחשודים אף "הימרו כמה שנים כל אחד יקבל בכלא", תיאור שלדבריה המחיש את הפער בין חומרת המעשים לבין תגובתם.
זקן סיפרה כי התמונה שנחרטה בזיכרונה היא הרגע שבו רזי נראה נכנס לדירה כשהוא רגוע, מבלי להבין לכאורה את הסכנה שממתינה לו. "בלתי נתפס לחשוב מה עבר לו בראש כשהבין שהוא מוקף ואין לו לאן לברוח", אמרה.
במקביל נחשפו פרטים מחקירתה של שוטרת, אחותה של אחת החשודות בפרשה, שאליה הגיעו שתיים מהמעורבות זמן קצר לאחר האירוע. בחקירתה הודתה כי בדיעבד הייתה צריכה לדווח מיד למשטרה לאחר ששמעה על האירוע האלים, אך לא עשתה זאת. לדבריה, רק מאוחר יותר הבינה את חומרת המצב והכירה בכך ש"טעתה" כשלא הזעיקה את המשטרה בזמן אמת.