לקראת מזג האוויר הצפוי בסוף השבוע, משטרת ישראל פרסמה היום (חמישי) שורת הנחיות לציבור בעקבות התחזית לגשמים מקומיים בשבת, בעיקר משעות הצהריים ועד הערב. על פי התחזית, צפויים גשמים ברמת הגולן, בבקעה, במדבר יהודה, באזור ים המלח ועד צפון הערבה, לצד חשש לשיטפונות מקומיים. במשטרה הודיעו כי שוטרים ייפרסו באזורים הרלוונטיים ובצירי התנועה המרכזיים, במטרה לשמור על בטיחות הציבור ולהעניק מענה במקרה של חסימות כבישים או אירועים חריגים.
לוותר על נסיעות לא הכרחיות
המשטרה קוראת לציבור להימנע מהגעה לאזורים שבהם קיים חשש לשיטפונות ולהתעדכן באופן שוטף בתחזיות מזג האוויר ובהודעות על שינויים בהסדרי התנועה. בנוסף הודגש כי חל איסור לחצות כבישים מוצפים, ערוצי מים, שלוליות ובורות מים - גם באמצעות כלי רכב - בשל סכנת חיים.
עוד ממליצים במשטרה לוותר על נסיעות שאינן הכרחיות ועל טיולים בנחלים ובאזורים המועדים להצפות, וכן לקבל מידע עדכני מהגורמים המוסמכים לפני יציאה לשטח. במקרה של אירוע חריג ניתן לפנות למוקד המידע הארצי של המשטרה במספר 110 לקבלת עדכוני תנועה, ובמקרי חירום למוקד 100.