הסלמה במזרח התיכון: טראמפ באיום חדש על טהרן, עשרות מטוסים נחתו בישראל

טראמפ מאיים כי איראן "תשלם פי כמה" על מות חיילים אמריקנים ומורה לצמרת הצבא לפעול. במקביל, ארה"ב מתגברת את הכוחות האוויריים במזרח התיכון, בעוד מאמצי תיווך להפסקת אש נמשכים

חדשות כיפה חדשות כיפה 20/07/26 19:50 ו באב התשפו | עודכן בתאריך 20/07/26 20:13

הסלמה במזרח התיכון: טראמפ באיום חדש על טהרן, עשרות מטוסים נחתו בישראל
איראן וארה"ב, צילום: פלאש 90 קנבה ושאטרסטוק

לאחר שמספר חיילים אמריקנים נהרגו בימים האחרונים במתקפות איראניות, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים בפוסט ברשת TruthSocial כי "איראן תשלם פי כמה על כל חייל!". טראמפ הדגיש כי "ההנחיה הזו עברה לשר המלחמה פיט הגסת', לראש המטות המשולבים ולכל מנהיג בצבא".

טראמפ באיום חדש על איראן

מוקדם יותר היום דיווחה רשת CNN כי ארה"ב מתגברת את היקף הכוחות האוויריים שלה במזרח התיכון, על רקע ההסלמה מול איראן. לפי גורם אמריקני, ארה"ב צפויה להעביר מטוסי קרב נוספים מסוג F-16 ו-F-35 מבסיסים באירופה, לצד תגבור של מטוסי תדלוק.

במקביל, גורם ישראלי מסר לרשת כי עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים הגיעו לישראל בימים האחרונים, וכי מטוסים נוספים צפויים להגיע בהמשך. לדבריו, במהלך המבצע בחודש מרץ הוצבו באזור כ-94 מטוסי תדלוק, מספרם ירד לכ-40, אך מאז השבוע שעבר החלה מגמת עלייה מחודשת.

בד ובד, אחרי תשעה לילות רצופים של תקיפות וחילופי אש באזור, גורם איראני מסר היום לסוכנות הידיעות רויטרס כי המתווכות העבירו הצעה להפסקת תקיפות למשך עשרה ימים, במטרה לבחון אפשרות לחזרה להסכם בין הצדדים. לפי הדיווח, קטאר ופקיסטן מעורבות במגעים והעבירו רעיונות להרגעת המתיחות.