ארה"ב הגבירה את התקיפות באיראן לשיא חדש - האיראנים תקפו לראשונה בסוריה

צבא ארה"ב תקף בלילה השישי ברציפות ברחבי איראן, כשהפעם תשתיות אזרחיות היו במוקד התקיפות | משמרות המהפכה תקפו בסיס אמריקני בסוריה בפעם הראשונה מתחילת הסבב הנוכחי

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/07/26 08:19 ג באב התשפו | עודכן בתאריך 17/07/26 08:29

ארה"ב הגבירה את התקיפות באיראן לשיא חדש - האיראנים תקפו לראשונה בסוריה
אילוסטרציה |, צילום: Anas-Mohammed,Shutterstock

צבא ארה"ב תקף בלילה השישי (ו') ברציפות ברחבי איראן, כשהפעם התקיפות הוגברו והתמקדו בתשתיות אזרחיות. על פי מקורות באיראן, בין המטרות האזרחיות שהותקפו, חמישה גשרים, שדה תעופה ותחנת רכבת. שבעה בני אדם נהרגו בתקיפות נגד הגשרים ושניים נוספים נפצעו בתקיפה נגד תחנת רכבת בבנדר עבאס.

פיקוד המרכז של הצבא האמריקני (CENTCOM) מסר כי הותקפו עשרות מטרות צבאיות, ובהן אתרי מעקב חופי והגנה אווירית, תשתיות לוגיסטיות ויכולות ימיות. בנוסף, במהלך הלילה נחתים אמריקניים עלו על סיפונו של כלי שיט שניסה לפרוץ את המצור, הסיטו ממסלולם שלושה כלי שיט נוספים ונטרלו ספינה אחת.

ספינות קרב במצר הורמוז
ספינות קרב במצר הורמוז, צילום: somkanae sawatdinak,Shutterstock

איראן תקפה בסוריה - לראשונה מתחילת הסבב הנוכחי

בתגובה להגברת התקיפות, משמרות המהפכה של איראן הודיעו שתקפו הלילה את בסיס א-תנף האמריקני בסוריה, על הגבול עם ירדן ועיראק. זו הפעם הראשונה שהבסיס מותקף מתחילת הסבב הנוכחי מול איראן.

בנוסף, איראן תקפה גם בכווית, קטאר, בחריין וירדן. בקטאר הודיעו כי ילד נפצע מרסיסים שנפלו בעקבות יירוט טיל במהלך המתקפה הלילה. בירדן הודיעו כי יירטו 3 טילים שנורו לשטח המדינה. צבא איראן הודיע אף הוא רשמית כי תקף באמצעות כטב"מים מסוג "ארש" עמדות כינוס ומרכזי סיוע לוגיסטי של צבא ארה"ב בכוויית, כמו גם מסוקים ומטוסי סיור אמריקניים בבסיס סאחיר שבבחריין.

נתניהו איים: אם תתקפו בישראל, תקבלו תגובה אחרת ממה שהכרתם

בינתיים, במערכת הביטחון הישראלית מעריכים כי איראן לא מתכוונת לגרור את ישראל לתוך חילופי המהלומות, אך נערכים גם לתרחישים שבהם ישראל תותקף למרות הערכות. ראש הממשלה נתניהו שיגר השבוע אזהרה חריפה לאיראן והצהיר כי אם איראן תתקוף בישראל "היא לא תקבל שידור חוזר, אלא שידור אחר".

נתניהו
נתניהו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

"אנחנו ערוכים לכל תרחיש" הוסיף נתניהו. "נגמרו הימים שמישהו פוגע בנו ואנחנו לא מכים אותו מכת אחת אפיים. עשינו את זה לציר הרשע באיראן ונמשיך לעשות זאת לכל מי שיפגע בנו. כך אנחנו עושים".