חבר נוסף נוטש את הליכוד - ומקים מפלגה חדשה

חבר הכנסת לשעבר גדי יברקן הודיע על פרישתו מהליכוד והקמת מפלגת ימין חדשה בשם "בית ישראל", שתתמודד בבחירות הקרובות. "סדר היום החברתי נדחק לשוליים", מסר

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/07/26 10:39 כז בתמוז התשפו

חבר נוסף נוטש את הליכוד - ומקים מפלגה חדשה
נתניהו, ישראל כ"ץ, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

חבר הכנסת וסגן שר הפנים לשעבר מהליכוד, גדי יברקן, הודיע היום (א') על פרישתו מסיעת השלטון ועל הקמת מפלגת ימין חדשה בשם "בית ישראל". המפלגה תתמודד בבחירות הקרובות ותציג אג'נדה חברתית-כלכלית, שבמסגרתה תקדם נושאים כמו יוקר המחיה, חיזוק הפריפריה החברתית והגיאוגרפית ועוד.

גדי יברקן מקים מפלגה חדשה

יברקן הסביר כי המפלגה הוקמה מתוך רצון להחזיר לסדר היום הציבורי נושאים בוערים לאזרחים, מבלי לוותר על ערכי הימין. "בשנים האחרונות סדר היום החברתי, שבעבורו נכנסתי לחיים הציבוריים, נדחק לשוליים. הגיעה העת להקים בית פוליטי שיידע לשלב בין תפיסת עולם ימנית, ציונית ולאומית לבין מחויבות אמיתית לאדם, למשפחה ולחברה הישראלית", מסר.

גדי יברקן הוא פוליטיקאי ישראלי ופעיל חברתי למען יוצאי אתיופיה. בשנים 2019-2020 כיהן כחבר הכנסת מטעם מפלגת תל"ם במסגרת "כחול לבן", ולאחר מכן עבר לליכוד וכיהן מטעמה בכנסת בשנים 2020-2022, אשר במהלכן שימש כסגן השר לביטחון הפנים וכממונה על שילוב יוצאי אתיופיה בממשלה.

נזכיר כי בתקופה האחרונה הודיעו מספר חברי ליכוד על עזיבת המפלגה, לטובת הקמת מפלגות חדשות או התמודדות במסגרת סיעות אחרות. בין הפורשים נמצאים ח"כ יולי אדלשטיין, שהודיע לפני כשבוע וחצי כי לא יתמודד בפריימריז של הליכוד ויצא לדרך חדשה, וכן ח"כ דן אילוז, שהודיע גם הוא כי לא יתמודד בפריימריז של המפלגה.