משרד הבריאות: חשד לשימוש בחומר מסרטן ברשת החלקות שיער

משרד הבריאות פשט על 9 סניפים של רשת "מרכז ההחלקות" בעקבות חשד לחומר מסרטן בהחלקות שיער. מוצרים ללא סימון תקין נתפסו ונשלחו לבדיקה

חדשות כיפה חדשות כיפה 09/07/26 22:27 כד בתמוז התשפו | עודכן בתאריך 09/07/26 22:31

משרד הבריאות: חשד לשימוש בחומר מסרטן ברשת החלקות שיער
החלקת שיער, צילום: Parilov,Shutterstock

בעקבות דיווח שהתקבל במשרד הבריאות על שימוש בחומר פורמאלדהיד, חומר המוגדר כמסרטן, בחומרי החלקת שיער מסוג "EMMA FLEX", ביצע המשרד מבצע פיקוח רחב היקף בתשעה סניפים של רשת "מרכז ההחלקות" ברחבי הארץ. הביקורות נערכו בסניפים בנתניה, חולון, תל אביב, יהוד, כפר סבא, פתח תקווה, רחובות, ראשון לציון ורמלה.

מצאו במספר סניפים חומרים ומוצרים שלא סומנו כנדרש על פי דין

במהלך הבדיקות איתרו אנשי משרד הבריאות במספר סניפים מוצרים שלא עמדו בדרישות הסימון הקבועות בחוק. בין היתר נמצאו חומרים ללא תווית מזהה, מוצרים שסומנו בשפה זרה בלבד וכן תכשירים שלא ניתן היה לברר מי ייצר אותם, מי ייבא אותם ומה הרכבם. לפי משרד הבריאות, מוצרים אלו נתפסו והוצאו מהמספרות, ובמקביל נלקחו דגימות מהמוצרים לצורך בדיקות מעבדה שיבחנו את הרכבם ואת התאמתם לדרישות החוק.

במשרד הבריאות הזהירו כי"מוצרים אלו מעוררים חשש ממשי, מאחר שכאשר מוצר אינו מסומן כנדרש לא ניתן לדעת האם הוא משווק כחוק, האם עבר בדיקות בטיחות והאם הוא מכיל חומרים שעלולים לסכן את המשתמשים. עוד נמסר כי "שימוש במוצרים שמקורם אינו ידוע או שלא סומנו כנדרש עלול לסכן את בריאות הציבור ולחשוף את המשתמשים לחומרים מזיקים בריכוזים בלתי ידועים".

משרד הבריאות פשט על 9 סניפים
משרד הבריאות פשט על 9 סניפים, צילום: משרד הבריאות

משרד הבריאות קרא לציבור להקפיד לבצע החלקות שיער רק במספרות בעלות רישיון עסק ולוודא כי נעשה שימוש בתכשירים מאושרים שמקורם ידוע. במשרד הדגישו כי "משרד הבריאות ממליץ לבצע החלקות שיער אך ורק במספרות בעלות רישיון עסק, ולוודא כי נעשה שימוש בתמרוקים המשווקים כדין ובעלי מקור ידוע", והמליצו לבדוק במאגר התמרוקים של המשרד כי המוצרים שבהם נעשה שימוש מופיעים במאגר ומשווקים כחוק.