טרופר והנדל הודיעו על איחוד: זה שם המפלגה החדשה

אחרי ההודעה על האיחוד הפוליטי בין חילי טרופר למפלגת המילואימניקים של יועז הנדל, נחשף כי שם הרשימה החדשה יהיה "יסודות ישראל". למפלגה צפויים להצטרף גם שירה שפירא, אמו של ענר שפירא ז"ל, ואליסף פרץ, בנה של מרים פרץ

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/07/26 16:11 כב בתמוז התשפו | עודכן בתאריך 07/07/26 18:09

טרופר והנדל הודיעו על איחוד: זה שם המפלגה החדשה
מפלגת "יסודות ישראל", צילום: דוברות

הכוח הפוליטי החדש של חילי טרופר ויועז הנדל קיבל היום (ג') שם: "יסודות ישראל". לפי פרסום של עמיאל ירחי, זהו השם שנבחר למפלגה החדשה שתתמודד בבחירות הקרובות במסגרת הריצה המשותפת של השניים. כזוכר, מוקדם יותר הודיעו טרופר ומפלגת המילואימניקים בראשות הנדל על איחוד כוחות והקמת מסגרת פוליטית משותפת, שמטרתה לדבריהם היא "להוביל להקמת ממשלה ציונית רחבה". "מדובר במהלך ראשון בדרך ליצירת כוח פוליטי ציוני חדש משמעותי", מסרו.

הנדל וטרופר רצים ביחד
הנדל וטרופר רצים ביחד, צילום: אבשלום ששוני ויונתן זינדל/פלאש 90

האיחוד מגיע לאחר שמגעים שניהל יועז הנדל עם בני גנץ ודדי שמחי לא הבשילו לכדי חיבור. לפי הדיווחים, אחת המחלוקות המרכזיות הייתה סביב היחס למפלגות החרדיות: הנדל דרש התחייבות שלא לשבת בממשלה עם מפלגות חרדיות, בעוד גנץ ושמחי לא הסכימו לשלול אפשרות כזו.

הראשון לברך: גדי איזנקוט

לרשימה החדשה צפויים להצטרף דמויות נוספות, בהן שירה שפירא, אמו של ענר שפירא ז"ל, ואליסף פרץ, בנה של מרים פרץ. טרופר בירך על הצטרפותה של שפירא וכתב כי היא "אישה מרשימה, ערכית ואמיצה", שממשיכה לפעול למען החברה הישראלית לצד הנצחת מורשתו של בנה. לדבריו, היא מביאה איתה "אנושיות, רגישות ואחריות". גם על אליסף פרץ כתב טרופר כי מדובר באדם של "שליחות, אחריות ומעשה", וכי הצטרפותו תחזק את הדרך להקמת "ישראל מאוחדת, ציונית ומלוכדת יותר".

לפי פרסום בכאן חדשות, טרופר הבהיר להנדל שבמידה והחיבור ביניהם לא ישיג את האפקט - השלב הבא יהיה חבירה לאיזנקוט. הרמטכ"ל לשעבר עצמו היה הראשון לברך על האיחוד, ואמר כי טרופר הוא "מנהיג מאחד ומנוסה" שראוי להיות "גורם מרכזי בשיקום שישראל נדרשת לו". לדבריו, מדובר בקול חשוב בדרך להקמת ממשלה ציונית ממלכתית שתאחד את העם.