חנניה בן שמעון הודיע הבוקר (ו') על פרישתו ממפלגת "ביחד". את ההודעה העביר בקבוצות הפעילים של המפלגה, כך פרסם עמיאל ירחי. בן שמעון היה חלק מהמפלגה מאז האיחוד שהוביל להקמתה, ונחשב לאחת הדמויות המזוהות עמה.
"מסיבות אישיות אני עוזב כעת"
"חברים ושותפים לדרך, אני מבקש לעדכן אתכם שאחרי תקופה של התלבטויות הגעתי להחלטה לסיים את תפקידי במטה הצעירים ולעזוב את הקמפיין והמפלגה", כתב בן שמעון. "הצטרפתי אליכם מתוך אמונה גדולה בדרך שלנו וב'הסכם חדש', אך מסיבות אישיות אני עוזב כעת". עוד הוא הוסיף כי: "אני רוצה להודות לכולכם על העבודה המשותפת והזכות לפעול יחד איתכם. בהצלחה רבה לכולכם במסע לתיקון המדינה, אני מאמין בכם ובחשיבות הקמפיין".
בן שמעון הוא ממייסדי ארגון המילואימניקים "כתף אל כתף", שפועל לקידום עניינם של משרתי המילואים ולחיזוק מעמדם הציבורי. בשנים האחרונות הפך לאחד הקולות הבולטים של דור המילואימניקים, והשתלב גם בפעילות פוליטית במסגרת מפלגתו של נפתלי בנט.
היה ממייסדי "כתף אל כתף"
שמו של בן שמעון התפרסם ברחבי הארץ בפברואר 2024, כאשר חתר למגע במהלך פיגוע הירי סמוך למעלה אדומים, נטרל את אחד המחבלים ונפצע מירי. לאחר מכן זכה לשבחים רבים על אומץ ליבו, אך ביקש שלא להפוך את סיפורו האישי לכלי במחלוקות פוליטיות וציבוריות.
לפני פעילותו הציבורית שימש בן שמעון כקצין בשריון, היה יו"ר נוער הבית היהודי ויו"ר נוער הריבונות, ובהמשך כתב מאמרי דעה בנושאי ביטחון, מילואים וחברה. לצד פעילותו הציבורית המשיך ללוות את פעילות "כתף אל כתף", שהפכה לאחד מארגוני המילואים הבולטים מאז פרוץ המלחמה.