נתפס במצלמות בכנסת: הטלפון של נתניהו נחשף

במהלך ביקורו של נתניהו בכנסת לצורך ההצבעה על חוק יסוד לימוד תורה, נחשף דגם מכשיר הטלפון שבו הוא משתמש. באמצעות השוואה של תמונות הטלפון מזוויות שונות מתגלה הדגם שבו עושה שימוש ראש הממשלה

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/07/26 12:31 יז בתמוז התשפו | עודכן בתאריך 02/07/26 15:29

נתפס במצלמות בכנסת: הטלפון של נתניהו נחשף
נתניהו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע אמש (ד') למליאת הכנסת כדי להצביע על חוק יסוד לימוד תורה, והביקור הפך במהרה לחגיגה עבור צלמי החדשות שתיעדו את נתניהו בשלל רגעים מההצבעה. ברבות מהתמונות שפורסמו נתפס בעדשה גם מכשיר הסמארטפון האישי שלו, ובחינה מדוקדקת של הזוויות והפרטים מאפשרת לקבוע כמעט בוודאות באיזה דגם הוא משתמש.

כבר ממבט ראשוני על מערך הצילום המשולש והענק בחלקו האחורי של המכשיר, יחד עם גימור הפלדה המבריק של המסגרת, קל לזהות כי מדובר באחד מדגמי ה-Pro של אפל (Apple). כמו כן, ניתן לפסול מיד את סדרת ה-iPhone 15 Pro החדשה - בתמונות הפרופיל של המכשיר רואים בבירור את חריץ מתג ההשתקה הפיזי המסורתי (Mute Switch), בעוד שבדגמי ה-15 פרו אפל החליפה אותו ב"כפתור פעולה" (Action Button) אחיד.

מכשיר הטלפון של נתניהו כפי שתועד מזוויות שונות
מכשיר הטלפון של נתניהו כפי שתועד מזוויות שונות, צילום: פלאש 90, קנבה

המסקנה הכמעט סופית: iPhone 14 Pro

בתמונות תקריב של אזור המצלמות, ניתן להבחין בעיצוב מבזק ה-LED (הפלאש). בעוד שבדגם ה-13 הפלאש נראה כעיגול אחיד ומוצק, התמונות של מכשיר ראש הממשלה חושפות בבירור תבנית של טבעת מוארת עם מרכז כהה (בצורת דונאט). "חור" כהה זה במרכז הפלאש הוא חותמת הזיהוי המובהקת של מערך ה-Adaptive True Tone המורכב מ-9 נורות קטנות - טכנולוגיה שאפל שילבה אך ורק החל מסדרת ה-iPhone 14 Pro. בנוסף, ניתן להבחין גם בפרופורציות החריגות של בלוק המצלמות, מאפיין שהקצין משמעותית בסדרת ה-14.