מערך הסייבר הלאומי פרסם היום (ה') אזהרה חריגה למשתמשי הוואטסאפ, בעיקר למנהלי הקבוצות. בהודעה שיצאה מטעמם והופצה נכתב: "כך תשמרו עליה (קבוצות הוואטסאפ) בטוחה יותר".
כך תגנו על חשבון הוואטסאפ שלכם
"קבוצות וואטסאפ נוחות לעדכונים, אבל כשמצטרפים אליהן אנשים לא מוכרים, הן עלולות לשמש לאיסוף מידע, להפצת הודעות מטרידות או ליצירת בהלה" כתבו, וצירפו מספר הנחיות שיש לעשות כדי לשמור על המכשירים השונים.
"בדקו מי בקבוצה, עברו מדי פעם על רשימת המשתתפים והסירו משתמשים לא מוכרים או לא רלוונטיים. אל תפיצו קישורי הזמנה פתוחים, קישור פתוח עלול להגיע גם לגורמים לא רצויים. הגבילו צירוף לקבוצות, בוואטסאפ: הגדרות > פרטיות > קבוצות - בחרו: "אנשי הקשר שלי" או "אנשי הקשר שלי למעט…". אל תשתפו מידע רגיש, מיקום, לוחות זמנים, תמונות רגישות, מקום שירות או פרטים מזהים".