מחאת ענק בשרון: האדמו"ר מגור התייצב בראש אלפי חסידיו מחוץ לכלא 10

עשרות אלפי חרדים מחסידות גור הגיעו להפגין סמוך לכלא 10 בבית לידוגרמו לשיבושי תנועה. באופן חריג גם האדמו"ר מגור הגיע למחות נגד מעצר עריק

חדשות כיפה חדשות כיפה 17/06/26 16:44 ב בתמוז התשפו | עודכן בתאריך 17/06/26 21:07

מחאת ענק בשרון: האדמו"ר מגור התייצב בראש אלפי חסידיו מחוץ לכלא 10
הפגנת החרדים מול כלא 10, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

מספר שעות אחרי "מחאת ההפתעה" של חרדים קיצונים בכביש 4 הבוקר (ד'), אזור השרון נכנס לשעות של עומסי תנועה כבדים סביב הפגנת הענק של חסידות גור סמוך לכלא 10 בבית ליד. להפגנה החריגה הגיע באופן חריג האדמו"ר מגור, רבי יעקב אריה אלתר, מהדמויות המשפיעות ביותר בחסידות. הרקע למחאת הענק היא מעצר עריק מהחסידות לראשונה במסגרת גל המעצרים האחרונים.

האדמו"ר מגור הגיע להפגין באופן חריג

דובר ש"ס אשר מדינה התייחס מוקדם יותר היום בריאיון לרדיו "קול ברמה" לחוק למניעת מעצרי עריקים, המקודם בין היתר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו, וטען כי יש הבחנה בין אוכלוסיות שונות ביחס לאכיפה - דברים שעוררו תגובות נרחבות במערכת הפוליטית והציבורית.

הפגנת החרדים מול כלא 10
הפגנת החרדים מול כלא 10, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

פגיעה בשגרת החיים

במקביל, ראשי ישיבות הסדר חרדיות פנו לראש הממשלה בקריאה לקדם הוראת שעה שתפסיק את מעצרי העריקים למשך שנה, בטענה כי המהלך הנוכחי "מערער את המפעל" של שילוב חרדים בשירות ובחברה הישראלית.