חיזבאללה פרסם היום (ב') הודעה רשמית ראשונה בעקבות ההסכם בין איראן לארצות הברית, בה בירך את טהראן על ההגעה להבנות והציג זאת כהישג משמעותי לציר ההתנגדות. בהודעת הארגון נכתב כי מדובר ב"הישג גדול שהוא פרי העמידה האיתנה", וכי ההבנות הן "הקדמה להשלמת שחרור אדמתנו, שיבת האסירים למולדתם, חזרת התושבים לבתיהם ושיקומם". עוד הזהיר הארגון את ישראל כי "לא תהיה חזרה למצב שלפני 2 במרץ" - כלומר התאריך בו חיזבאללה הפר את הפסקת האש כדי להגן על איראן לאחר פרוץ מבצע "שאגת הארי".

במקביל, סוכנות הידיעות האיראנית "תסנים" דיווחה על פרטים מאחורי הקלעים של המגעים, וטענה כי המחלוקות בין איראן לארצות הברית סביב סעיפי מזכר ההבנות נמשכו עד הדקות האחרונות שלפני ההכרזה הרשמית.
דרישה מיידית לפתיחת מצר הורמוז
לפי הדיווח, לסעיף הראשון נוספה הצהרה בדבר הבטחת הריבונות וכיבוד שלמותה הטריטוריאלית של לבנון, לאחר התנגדות אמריקנית מוקדמת. בנוסף, בסעיף נוסף הוגדרה מעורבות של איראן ועומאן בניהול שירותי השיט הימי במצר הורמוז. עוד דווח כי הוסכם על פטור מגביית אגרות מספינות במצר הורמוז למשך 60 יום, כאשר לאחר מכן צפויה איראן להתחיל לגבות אותן מחדש.
בנוגע למצר הורמוז עצמו, לפי המקור שצוטט, ארצות הברית דרשה פתיחה מיידית והסרה מקבילה של מגבלות, אך איראן התנגדה לכך. בעקבות המחלוקת הוחלט כי פתיחת המצר מחדש תתבצע רק לאחר חתימת ההבנות. עוד נטען כי נוסח ההודעות הראשוניות השתנה בעקבות התערבות איראנית דרך מתווך, מה שהוביל לעדכון ההכרזה כך שהפתיחה תיכנס לתוקף רק לאחר יום שישי.