יו"ר מועצת יש"ע מתפוצץ על הביקור של יאיר גולן: "מכתים ציבור שלם"

ישראל גנץ תקף את ביקורו של יו"ר הדמוקרטים וסגן הרמטכ"ל לשעבר בגוש שילה וטען כי מדובר בקמפיין פוליטי שמסיט את תשומת הלב מגל הטרור ביהודה ושומרון

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/06/26 15:11 ל בסיון התשפו

יו"ר מועצת יש"ע מתפוצץ על הביקור של יאיר גולן: "מכתים ציבור שלם"
יאיר גולן בשילה, צילום: צילום לפי סעיף 27א

ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, תקף היום (ב') בחריפות את סגן הרמטכ"ל לשעבר ויו"ר הדמוקרטים בהווה יאיר גולן, בעקבות ביקורו בגוש שילה שבבנימין ופעילות תיעוד שביצע במקום. לדברי גנץ, מדובר במהלך שנועד לקדם קמפיין פוליטי סביב מה שהוא מכנה "אלימות המתנחלים", תוך התעלמות מהמציאות הביטחונית באזור.

"הטרור לא מעניין אותו"

"בזמן שאלפי מתיישבים לוחמים בחזיתות השונות ומשרתים במילואים, הגיע יאיר גולן לגוש שילה כדי לצלם סרטונים בנוסח קמפיין 'אלימות המתנחלים' האנטי-ישראלי שמשתולל בעולם", אמר גנץ. על פי נתוני שב"כ שצוטטו בדבריו, בשנה שעברה התרחשו 4,709 אירועי טרור ביהודה ושומרון - בממוצע אירוע טרור אחת לכשעתיים.

ישראל גנץ |
ישראל גנץ |, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

גנץ הוסיף כי "הדבר האחרון שמעניין את יאיר גולן זה טרור. אם היה אכפת לו באמת, הוא היה מבקר את נפגעי אלפי פיגועי הטרור הערבי, את המשפחות השכולות ואת הפצועים. במקום זה הוא בא להצטלם ולהכתים יישוב שלם והתיישבות שלמה שמקריבה את טובי בניה למען ביטחון המדינה".לדבריו, השיח סביב "אלימות מתנחלים" הוא מגמתי וצבוע, ואינו משקף את המציאות בשטח.