תאריך לבחירות 2026 עדיין אין, אך הכנסת עדיין מקדמת את החוק לפיזור הכנסת, שבקרוב צפוי לעלות לקריאה שנייה ושלישית. אך למרות זאת, במערכת הפוליטית מתכוננים במרץ לקראת הבחירות, וכבר מתחילות להישמע קריאות לעימותים.
"מנהיג אמיתי מדבר עם ציבור"
הרמטכ"ל והשר לשעבר, גדי איזנקוט, פרסם היום (ג') ציוץ ברשת ה-X שלו, בו קרא לנתניהו להתעמת איתו: "נתניהו, מספיק עם סרטוני הסתה ולהתחבא מאחורי חשוד שמואשם בפגיעה מכוונת בביטחון המדינה. אתה יותר היסטרי מאיך שראיתי אותך ב-11.10.23. עזוב סרטים, קבע תאריך ומקום. בוא לעימות פומבי. נענה לשאלות הציבור. מנהיג אמיתי מדבר עם ציבור".
הקריאה הזו מגיעה לאחר שבשבועות האחרונים מפלגתו של איזנקוט, ישר, עלתה בסקרי המנדטים ובכך צמצמה את הפער ממפלגתו של בנט, "ביחד". מוקדם יותר, בעמוד הרשמי של מפלגת הליכוד פרסמו סרטון נגד איזנקוט, בו טענו כי אין לו איך להקים ממשלה ללא המפלגות הערביות.