"הכלכלה האמריקאית חשובה יותר מביטחון ילדי הצפון"

ראש מועצת מטולה, דוד אזולאי, מתח ביקורת חריפה על כניסת הסכם הפסקת האש עם חיזבאללה, ותקף: "אנחנו משעממים את נתניהו, הפקרתם את הצפון"

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/06/26 11:13 יט בסיון התשפו | עודכן בתאריך 04/06/26 11:16

"הכלכלה האמריקאית חשובה יותר מביטחון ילדי הצפון"
זעם על נתניהו בצפון |, צילום: פלאש 90

לאחר הודעת משרד החוץ האמריקני הודיע הלילה (ה'), כי ישראל ולבנון סיכמו על הפסקת אש כוללת בין המדינות, בצפון עולים לא מעט קולות של חוסר שביעות רצון ואכזבה מהמהלך, שפעם נוספת נגמר על ידי הסכם לפני שהמלאכה הסתיימה.

"אני מהצפון, חבל ארץ שהפקרתם"

ראש מועצת מטולה, דוד אזולאי, פרסם סרטון חריף בו ביקר את הממשלה ואת העומד בראשה, ראש הממשלה נתניהו. בסרטון הוא אמר: "בממשלה הזו יש שר אחד שאחראי על השיקום, אך הוא עסוק בשיקום מצבו בפריימריז. יש ראש ממשלה שמגיע לביקורים בצפון אבל רק כדי להיפגש עם חיילינו המופקרים לגורלם, כי שם אסור להעביר ביקורת, כי שם זה משדר את התדמית של מר ביטחון. צר לי אדוני, אבל אתה רחוק מלהיות כזה".

עוד הוא הוסיף: "הייתי מצפה שתגיע לצפון. אולי לבקר את אלמנתו של פושקו ז"ל במשגב עם או חלילה להגיע לקריית שמונה. הייתי מצפה שתגיע לבקר במקלט או שניים ולראות איך חיים פה בחוסר ביטחון, או חלילה להיכנס לכיתת ילדים אחרי לילה של חרדות ולהסתתר איתם מתחת לשולחנות כשיש כטב"ם ואזעקות בזמן הלימודים. אפילו לפגוש עסקים שנמצאים תחת טרור הפרוטקשן והמדינה משאירה גם אותם לבד".

"אבל איך אני מצפה? הרי אנחנו באמת משעממים אותך. הרי כבר אמרת את זה פעם לא רחוק מפה בקריית שמונה. הרי אתה צריך לספק את הרצון של הנשיא האמריקאי לדאוג לכלכלה האמריקאית, שככל הנראה יותר חשובה מביטחונם של ילדי הצפון".

אזולאי תקף: "בטח אחרי שתראה את הסרטון הזה, היועצים שלך יעלו סרטון של 'אתם מחלישים', בטח תגידו ש'עוד שמאלני מעביר ביקורת'. אז זהו שלא. אגלה לכם סוד: אני ימני אפילו יותר ממרביתכם. אני בחרתי בממשלה הזו והנציג שבחרתי בו מכהן בממשלה הזו בתפקיד מאוד בכיר. אני דם מדמה של הארץ הזו, מחבל הארץ המדהים הזה שהפקרתם אותו, ממשלה יקרה".

חיזבאללה הפר את הפסקת האש

הבוקר, חיזבאללה כבר הפר פעם אחת את הפסקת האש המדוברת כששיגר כלי טיס עוין לעבר אצבע הגליל. אזעקות הופעלו בכפר יובל מעט לפני 6:00 בבוקר. לפי פרטי ההסכם, ארגון הטרור גם צריך לסגת את פעיליו מצפון לנהר הליטני, וצבא לבנון יקבל שליטה על שטחים נרחבים מדרום לבנון כ"פיילוט".

בינתיים חיזבאללה ממשיך לפעול בדרום לבנון, לרבות בתוך העיר צור, מה שכנראה יגרום לכך שהאש במרחב תמשיך ברמה כזו או אחרת. המו"מ המדיני בין המדינות עתידה להתחדש בשבוע של ה-22 ביוני.