האקדמיה ללשון הדהימה את כולם: אין לזה מילה בעברית

האקדמיה ללשון העברית חשפה כי למילה "לאפה" אין חלופה בשפה העברית רשמית. מקור המילה בערבית, והיא נכנסה לעברית דרך המטבח העיראקי והמזרח תיכוני והפכה לחלק קבוע מהשפה המדוברת

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/06/26 13:06 יז בסיון התשפו

האקדמיה ללשון הדהימה את כולם: אין לזה מילה בעברית
אילוסטרציה |, צילום: Prostock-studio,Shutterstock

האקדמיה ללשון העברית ממשיכה בניסיונותיה לשפר לנו את העברית, והפעם היא הקדישה פוסט מיוחד ללחם האהוב על כל הישראלים - לאפה. האקדמיה הדהימה את כולם וחשפה בפוסט כי אין תרגום בשפה העברית למילה לאפה.

אין חלופה עברית למילה לאפה

האקדמיה שיתפה ציוץ של מדריך בתגלית, ששהה עם הסטודנטים שלו במסעדה, ולאחר שהם ביקשו תפריט באנגלית, הוא שאל את עוקביו איך הוא יסביר להם את ההבדל בין פיתה ל-"for the nose".

המילה לאפה מגיעה מהשפה הערבית: מהשורש ל.פ.ף שפירושו לעטוף, לגלגל, ללטף. זהו שם שניתן ללחם שטוח ורך כי משתמשים בו כדי "לגלגל" או לעטוף מילוי (כמו שווארמה, פלאפל וכו'). המונח עבר לעברית דרך המטבח העיראקי מזרח תיכוני, והתקבע כאן כשם ללחם עצמו.